Güney Kore: Kripto Paralar Resmi Para İçin Risk

Güney Kore Maliye ve Strateji Bakan Yardımcısı olan Kim Yong-jin, kripto paralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında kripto paraların resmi paralarını tehdit edebilecek güce erişebilecek olduğuna değinerek bunun gelecekte kendilerini derinden etkileyebilecek bir güç olduğunu iddia etti.

Güney Kore Maliye ve Strateji Bakan Yardımcısı olan Kim Yong-jin, açıklamasında hükümetin derhal kripto paraları resmi para birimine karşı tehdit olarak algılaması uyarısında bulunarak bunun devam ettirilmemesi, eğer ettirilecek ise önlemler alınarak devam ettirilmesi uyarısında bulundu.

Güney Kore’de Yasaklar Var

Güney Kore’de kripto paralar ile ilgili olarak memurlar için kripto paralar ile ilgili en ufak bir işlem dahi yapmalarına izin verilmiyor. Memurlar ülkede kripto paraları alamıyor, satamıyor veya kripto paralar ile ilgili işlemler ve herhangi bir alanda asla ilgi gösteremiyor. Eğer bu tür bir kripto para işlemi yapan memur görülür ise disiplin cezaları uygulanıyor ve daha sonrasında bu durum tekrar edilir ise memurluk hayatına son veriliyor. Ülke içerisinde kripto paralar ile ilgili ayrıca bazı güvenlik önlemleri de borsa şirketlerince ek olarak hükümetten bağımsız olarak alınıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!