Haftalar Sonra 21 Bin Doları Aşan Bitcoin’de (BTC) Güncel Durum Ne?

Kripto paraların en büyüğü Bitcoin, hafta boyunca gelen alımlar ile birlikte 20.000 psikolojik sınırını aşarak FTX borsasının iflasından önceki seviyesine yeniden yükseliyor.

BTC, haftanın ilk gününden bu yana %22 değer kazanarak uzun zamandır umudunu kesen kripto para yatırımcılarına can suyu verdi.

Bu yazımızda kripto piyasasının toplam değerini, Bitcoin’in altcoinlere karşı olan üstünlüğünü ve lider kripto para biriminin son durumunu inceleyeceğiz.

TOTAL

Kripto para piyasasının toplam değeri 2023’ün ilk gününde 750 milyar $ ile başlarken şu anda 943 milyar $’da seyrediyor.

BTC.D

Bitcoin’in diğer kripto para birimlerine karşı baskınlığını ölçen BTC.D an itibariyle %42.70 olarak kaydediliyor. Bir buçuk yıldır 49-39 aralığında devam eden dominans verisi, Eylül ayında dipten aldığı destek ile yeniden yükselişe geçti.

Bitcoin’in baskınlığı son yükseliş hareketi ile birlikte 4 ayın en yüksek rakamına ulaştı. Yükseliş ile birlikte dominansın da arttığı bir senaryoda BTC yatırımcıları yukarı yönlü fiyat hareketlerinden daha fazla faydalanacak.

Bitcoin’de Son Durum

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin son saatlerde yeşil mumları art arda dikti.

Saatler içinde 18.400$ ve 20.000$ direncini aşan Bitcoin boğaları an itibariyle 21.000$ seviyesini almak için savaş veriyor. Boğalar üstünlüğü ele geçirebilirse bir sonraki ana direnç 24.300$’da bulunuyor.

Bu aşamada yükselişlerin devam etmesi için 20.800 dolar seviyelerinin korunması son derece önemli. Daha derindeki destek seviyesi ise 19.800 dolar seviyelerine.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!