Hard Fork Bitcoin Cash’e etki etmeye başladı

Bitcoin Cash fiyatının son 7 gün içerisinde %29 oranına yakın bir kazanç elde edebilecek seviyeye gelmesi yatırımcılarını sevindirdi. Kimileri bu yükselmeler için büyük bir yatırımcı tarafından yapılan yatırım, kimileri ise yıl sonunu gösterdi. Asıl gerçek ise Bitcoin Cash ile ilgili iddialar neticesinde Hard Fork dolayısı ile oluyor. Mecburi çatallaşma adı verilen bu konu Bitcoin Cash’in fiyatının daha yüksek seviyelere ulaşmasında rol oynuyor ve yatırımcılara bir nevi mesaj vererek, BCH yatırımının ilgi görebilecek olduğunu gösteriyor.

Dünyada en büyük kripto para borsaları arasında yer alan ve bu konuda güven veren borsalardan olan Binance ve Coinbase yönetimi 15 Kasım’da gerçekleşmesi beklenen çatallaşmaya destek verecek olduklarını ve piyasa verilerini yakından takip edecek olduklarını açıkladı.

6 ayda bir oluyor

Fork aslında Bitcoin Cash için yılda 2 gerçekleşiyor ve 6 ayda bir kez yapılıyor. Ancak bu uygulanacak olan mecburi çatallaşmanın diğerlerine oranla piyasa tartışmaları ve diğer bir takım etkenler dolayısı ile daha farklı olmasının beklentisinden ötürü BCH Blockchain’in ikiye bölüneceği ve yeni bir kripto para birimi ortaya çıkacağı öngörülüyor. Bu olayın gerçekleşmesi durumunda elinizde ne kadar Bitcoin Cash varsa, yeni ortaya çıkacak olan coinden de o kadar elinizde olacak anlamına geliyor. Bu durum Bitcoin Cash fiyatının yükselmesinde son derece etkili ve etkin rol oynuyor.

Hard Fork ile ilgili detaylı bilgiyi https://www.bitcoinsistemi.com/hard-fork-ve-soft-fork-nedir-coinler-uzerindeki-etkileri-nelerdir/ adresinden öğrenebilirsiniz.
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!