Her Şey Çakılırken Bu Kripto Para Yine Taviz Vermedi!

Kripto para sektörü beklenmeyen bir düşüş yaşadı ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yaklaşık olarak 10.000 dolar geriledi.

BTC fiyatı 52.000 dolar seviyesinden geçici süreliğine de olsa 42.000 dolara kadar düştü ve bu saniyelik düşüşte alım yapanlar düşüşten bile kazanç elde etti. BTC bunun devamında ise 46.000 dolar seviyesinde sabitlendi.

BTC Düşerken SOL Toparladı

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin bu düşüş sonrası %41’e yükselmesi ise aslında altcoinlerin bundan en çok zararlı çıkanlar olduğunu göstermekte.

BTC 24 saat içerisinde %10 kayıp yaşarken ETH %13, ADA %17, BNB %16, XRP %21 ve DOGE %19 düşüş yaşadı.

Solana ise günlerdir devam ettirdiği rallisini önce 135 dolara doğru sert bir düşüş ile duraklatsa da devamında 1 saatlik sürede %20 yükseliş elde ederek kesinlikle herkesi şaşırttı ve kaldıraçlı işlem yapanların düşüşten bile inanılmaz bir gelir elde etmesini sağladı.

SOL fiyatının gidişatına bakıldığında da bu dip, devamında gelen yükseliş ve bunun da devamında gelen düşüş net bir şekilde görülebilmekte.

SOL, son 1 saat içerisinde %6 kayıp yaşasa da hala 24 saatlik grafikte neredeyse top 100 içerisinde yeşil kalan tek kripto para birimi olarak öne çıkıyor.

Top 100 içerisinde SOL dışında yeşil kalan tek kripto paranın NEAR olduğu görülmekte.

Peki Solana’nın bu direncinin sebebi tam olarak ne? SOL’un en büyük avantajı NFT piyasası ve önümüzdeki günlerde SOL ağındaki etkinliğin artmasına yönelik beklenti.

FTX kripto para borsasının bağlantılı olduğu SOL, borsa büyürken büyümeye devam edecek gibi gözüküyor ve bu da FTX’e güvenenlerin aslında SOL’a güvenmesini sağlıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!