Hindenburg Research’ten, Bitcoin Destekçisi Jack Dorsey’in Şirketi Olan Block Hakkında Kritik İddia!

ABD merkezli finans-yatırım araştırma şirketi Hindenburg Research, önde gelen kripto girişimi Block’a dair uzun süredir yürüttüğü çalışmasını tamamladığını açıkladı.

Şirket politikası gereği piyasada görülemeyen balon veya olumsuz koşulları günyüzüne çıkarmaya odaklanan uzmanlar, eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’in yönettiği Block hakkında da olumsuz iddialar ortaya koydu.

Hindenburg Research, bugün yayınladığı raporda Block’un sahip olduğu uygulamaların “dolandırıcılar için büyük fırsat ürettiğini” belirtti.

“Block’un arkasında büyük bir sihir yatmıyor. Şirket yüksek düzeydeki kredi ve ücretleri “yeni teknoloji” kılıfı altında pazarlıyor. Platformu kullanan kötü niyetli kişileri yasaklamayı göze alamıyorlar.”

Araştırma şirketinin ortaya attığı iddialar bununla sınırlı kalmıyor.

Block hisseleri gün içerisinde yüzde 15 geriledi.

İddia: Jack Dorsey Hisse Satıyor!

Aylar boyunca Block’u inceleyen Hindenburg uzmanları, şirket kurucuları Jack Dorsey, James McKelvey ve bir dizi yöneticinin kendi hisselerinden 1 milyar dolarlık satış yaptığını öne sürdü.

Uzmanlar, pandeminin ilk gününden itibaren Block’un işleyiş tarzında bir değişiklik olduğunu vurguladı. İddiaya göre araştırmacılar ile görüşen eski Block çalışanları, platformda açılan hesapların önemli bir kısmının sahte olduğunu itiraf etti.

Hindenburg Research, son olarak yukarıda belirttiğimiz beklentiler doğrultusunda Block hisselerini açığa satmaya başladığını duyurdu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!