Hindistan Merkez Bankası: “Bitcoin ve Kripto Para Yasak Değil!”

Hindistan Merkez Bankası Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili mevcut yasal düzenlemeler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Merkez Bankası tarafından bugün yayınlanan bir genelgeyle kripto para birimlerinin Hindistan’da yasa dışı olmadığı açıkça ortaya koyuldu. Genelgede bu durumun bankaların ve diğer kuruluşların müşterilerine ilişkin kayıt tutma zorunluluğunu ortadan kaldırmadığı vurgulandı.

2018 yılında yayınlanan bir genelgeye atıfla Hindistan’daki bazı bankalar kripto para birimleri ile uğraşan müşterilerini uyarmıştı. Buna ilişkin belgelerin basında yayınlanmasının ardından Merkez Bankası konuya açıklık getirmek zorunda kaldı.

Hindistan Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada; “Bankaların esas aldıkları genelge 04 Mart 2020 tarihinde Yargıtay tarafından iptal edilmiştir. Bu nedenle bu atıflar ve buna istinaden yapılan uyarılar yersizdir.” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, bankaların ve diğer kuruluşların KYC, AML ve CFT standartlarına uygun olarak müşterilerine ilişkin tespit yapabilecekleri ve işlemlere bunlara göre devam edebilecekleri belirtildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!