İflas Eden Kripto Para Borsası Kurtarma Anlaşması İmzalıyor!

Başı mali sıkıntılarla dertte olan Güney Asya kripto para borsası Zipmex, her ne kadar anlaşmanın tamamlanabilmesi için son engeller kalsa da mevcut bir yatırımcıyla 100 milyon dolarlık bir kurtarma paketi imzalamaya çok yaklaştı.

Kripto Para Borsası Zipmex %90 Hisse Karşılığında 100 Milyon Dolarlık Kurtarma Anlaşması İmzalıyor

Taylandlı milyarder ve kahve kralı Prayudh Mahagitsiri’nin oğlu Chalermchai Mahagitsiri tarafından kurulan bir girişim sermayesi şirketi olan V Ventures, Zipmex’in %90 hissesi karşılığında ek fon tahsis etmeye hazırlanıyor.

Zipmex, Haziran ayında müşteri fonlarını donduran iki sorunlu kripto kredi kuruluşu Babel Finance ve Celsius‘un durumundan etkilenerek Temmuz ayında müşterinin para çekme işlemlerini durdurmuştu.

Zipmex’in Babel ve Celsius’a olan toplam borcunun 53 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

V Ventures ile tüm koşullar üzerinde anlaşmaya varılması halinde anlaşmanın Cuma günü tamamlanması bekleniyor.

Koşullardan biri Zipmex’in kilit yöneticilerinin şirketten ayrılmalarını engelleyen üç yıllık iş sözleşmelerini kabul etmeleri.

Bir diğer koşul ise kurucu ortaklar Marcus Lim ve Akalarp Yimwilai ile pazarlama müdürü Proud Limpongpan’ın V Ventures’ın uğrayabileceği zararları telafi etmek üzere kişisel teminat imzalamaları.

Limpongpan, “Artık Zipmex’in tam zamanlı bir çalışanı olmadığım ve Ağustos başından bu yana danışman olarak faaliyet gösterdiğim için yorum yapamam” diyerek açıklama yapmayı reddetti.

Zipmex CEO’su Lim ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Müşterilerimizi bir bütün haline getirme çabalarımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Potansiyel yatırımcımızla görüşmeler kritik ve hassas bir aşamaya ulaştığı için, tüm taraflar gizlilik sözleşmesi altında olduğundan ve anlaşmayı tehlikeye atmak istemediğimizden yorum yapamıyorum. Sizi mümkün olan en kısa sürede bilgilendireceğim.”

Zipmex mali sorunlarını çözmek için Ağustos ayında Singapur Yüksek Mahkemesi’nden üç aylık bir ek süre almıştı. Bu süre 2 Aralık’ta doluyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!