İngiltere Merkez Bankası Başkanı, Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bugün yaptığı açıklamada kripto para yatırımı yapmak isteyenleri sert bir şekilde uyardı. Bailey konu hakkında yaptığı açıklamasında kripto para yatırımcılarının bütün paralarını kaybedebileceklerini belirtti ve ekledi:

Bütün paranızı kaybetmeye hazırlıklıysanız onları satın alın.”

Bailey, Kripto Para Yatırımcılarını Daha Önce de Uyardı

Bailey, söz konusu varlıkların hiçbir içsel değere sahip olmadığını ancak konuyla ilgili farklı durumlar da olabileceğini ifade etti. Kendisi daha önce Eylül 2020’de yaptığı konuşmasında lider kripto para birimi Bitcoin’in aslında para ile hiçbir bağlantısının olmadığını ifade etmişti. Bailey, ocak ayında ise henüz piyasaya “uzun soluklu” ve “dayanıklı” bir kripto paranın sürülmediğini de belirtti.

İngiltere Merkez Bankası geçtiğimiz ay ise Britcoin isimli kendi dijital para birimini duyurdu. Britcoin, ülkenin itibari parasının dijital versiyonu olacak ve şimdiden İngiltere Hazine Bakanlığı tarafından çalışmalar başladı. Çin, bu konuda bütün ülkelere liderlik etse de İngiltere gibi diğer ülkelerin attıkları adımlar da süreci hızlandırabilir.

İngiltere Merkez Bankası ise bu sabah yaptığı açıklamada faiz oranlarının sıfıra yakın kalacağını ve arttırma düşünmediklerini vurguladı. Bununla beraber yapılan kripto para açıklaması ise yatırımcıların kripto paraya yatırım yapmalarını bilerek önlemek için ortaya sunulmuş gibi gözüküyor. Dünyanın önde gelen merkez bankalarının hiç bitmeyecekmiş gibi sınırsız bir şekilde para basması, kripto paralara olan ilgiyi kaçınılmaz olarak arttırdı. Bailey ise bunu azaltmak istiyor olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (7)

  • İsrail devlet fonu 2.3 milyarlık Bitcoin yatırımı yaptığını duyurdu internete yazın göreceksiniz İsrail devlet fonumu ingiltere merkez Bankası başkanımı daha akıllı

  • Yıllardır kanımızı emenlerin sözüyle hareket edenlere sesleniyorum bırakın şu korkaklığı kardeşim

  • 2.34 trilyon dolarlık bir market hacmi varken ortada bu adamın söyledikleri bir sinek vızıltısi gibi gelir.

  • (Yorumu yayımlamayın, editöre not ) Şimdi bu blockchain sistemi zaten kapitalist sisteme karşı çıkarıldığına göre, bu ve bunun gibi adamların en son söz söyleyecek kişiler olması gerekmez mi? Neden haberlerini manşet manşet veriyorsunuz? Bir de bunlar gidip şort açıp sonrasında da böyle açıklamalar yapmıyorlarsa ben de birşey bilmiyorum.

    • E tüm dünya veriyor bu haberleri ben bunlara göre short açıp long açıyorum mesela. Piyasayı etkileyecek haberleri vermemek hem tarafsızlık hem yatırımcı için kötü olur. Sonra piyasa düşüyor bizim gariban yatırımcı neden düştüğünü bilmiyor adamlar tabiki her haberi vercek.

    • Bravo.adamlar içimizdeki koyunlara oynuyor işte.la zate bitcoin anonim digital para.bu dangalaklarin ağzından cikanla yonlenmemesi gerekiyor.ama işte koyunlar satiyor