İngiltere Merkez Bankası’ndan Libra Ve Diğerleri İçin Yeni Kararlar!

İngiltere Merkez Bankası Finansal Politika Komitesi (FPC) Libra ve diğer yeni nesil ödeme araçları hakkında karar verdiklerini açıkladı. Kripto para birimleri konusunda önemli olabileceği iddia edilen bu karar hakkında yetkililer, Libra gibi diğer ödeme araçlarını da takip ederek olası sorunları engellemek zorunda olduklarını açıkladı. Libra için alınan önlemler henüz bilinmezken, ülkede kripto para birimlerinin giderek daha çok insanı etkilemesi ve ‘gümbür gümbür’ gelen Libra finans sistemini endişelendiriyor. Finans yöneticileri, ülkede bu tür kararlar alınmasını öneriyorlar ve GBP’nin korunmasını istiyorlar.

Kripto paralar konusunda yasaları bulunmayan İngiltere, atılan bu önemli adımlar sayesinde ülkede Libra gibi yeni nesil ödeme araçlarını kontrol altında tutmuş olacak. Henüz kısa sürede Libra ile ilgili verilecek olan ciddi kararlar olsa da bu kararlar halka açıklanmış değil. Libra çıkmadan önce bu kararların açıklanması da beklenmiyor, zira bir ürün satışa sunulmadan önce onu engellemeyecek iseniz herhangi bir karar açıklamanız doğru olmayacaktır. Bu da İngiltere yönetiminin kararlarını şimdiden hazırladığını ve karşı şirkete ileterek ülkeye hazırlıklı gelmesi kendilerinin hazırlıklı olduğunu gösteriyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!