İngiltere Merkez Bankası’ndan Yeni Dijital Para Hamlesi!

İngiltere Merkez Bankası yaptığı açıklamada, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili devam eden çalışmalara katkıda bulunmak üzere Katılım ve Teknoloji Forumu oluşturulduğunu duyurdu.

Nisan 2021’de potansiyel bir CBDC keşfini koordine etmek üzere İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazinesi tarafından bir görev gücü oluşturulmuştu. Katılım ve teknoloji forumu ise Nisan ayında faaliyete başlayan görev gücüne rehberlik etmek ve destek olmak üzere kurulduğu açıklandı.

Katılım ve Teknoloji Forumunun üyeleri arasında ödeme dünyasının önde gelen isimlerinden Paypal, Visa, Mastercard’ın yanı sıra Monzo, Starling, Checkout.com, ConsenSys,gibi kripto ekosisteminin önemli isimleri de yer alıyor.

Katılım forumu CBDC ile ilgili politik görüşleri ve işlevsel gereklilikler hakkında bilgi toplamak üzerine çalışacak iken, teknoloji forumu ise banka’nın bir CBDC tasarlama, uygulama ve çalıştırmanın teknolojik zorluklarını anlamasına yardımcı olmak üzere çalışacak.

İngiltere Merkez Bankası bir CBDC oluşturulma konusunda ciddi gayret ve çalışmalar sürdürse de, bir CBDC’nin uygulamaya konulup konulmayacağı konusunda henüz net bir karar vermediklerini belirtti.

Teknoloji Forumunun ilk toplantısını Eylül ayı sonunda, Katılım Forumunun ise yıl içinde ilk toplantısını yapacağı ve toplantıların gündem ve tutanaklarının düzenli olarak yayınlanacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!