İngiltere: Wirecard’ın Yan Kuruluşunun Lisansı İptal Edildi

İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesi’nden (FCA) yapılan resmî açıklamada, Almanya merkezli Wirecard şirketinin İngiltere iştiraki olan yan kuruluş Wirecard Card Solutions (WCS) şirketine ait tüm lisansların bugün iptal edildiği ve şirketin fon alıp satma gibi girişimlerde bundan sonra bulunamayacak olduğu ve İngiltere sınırları çerçevesinde faaliyet gösteremeyecek olduğu açıklandı.

Bir süre önce bağımsız bir kuruluş tarafından denetim sırasında hesaplarında 2.1 milyar dolarlık paranın bir anda yok olduğu haberleri ile ortaya çıkan Wirecard’ın hisseleri rekor düzeyde değer kaybetmişti. Bugün ise iflas başvuru yapılmış, eski Wirecard CEO’su bu nedenle gözaltına alınmıştı.

Ancak paranın izi asla bulunamadı ve iflas başvurusunda bulunan Wirecard yönetimi şimdi hesap verme döneminde ve bu paraların nereye gittiği konusunda merak hakim.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!