İngiltere’den Kripto Para Borsaları İçin Vergi Düzenlemesi Geldi!

Kripto paraların benimsenmesi ve kullanım alanı genişlemeye devam ediyor. Bu da ülkelerin kripto paralar ile ilgili bazı düzenlemeler yapmasını ve yükümlülükler koymasını beraberinde getiriyor.

İngiltere de kripto para birimleri ile ilgili kurallar koyan ülkelerden biri oldu.

Birleşik Krallıktaki bir günlük gazete olan The Daily Telegraph’ın haberine göre ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarının %2 oranında dijital hizmet vergisi ödemesi gerekecek.

İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) kripto para birimlerinin “finansal araç” olarak tanınmadığını bu bağlamda da kripto para borsalarının da finansal piyasalara tanınan muafiyetlerden yararlanamayacağını belirtti.

HMRC kripto paraları ne emtia ne de para birimi olarak görüyor. Bu da kripto para borsalarının dijital hizmet vergisi ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

İngiltere’de 2020 yılının Nisan ayından itibaren küresel geliri 500 milyon sterlinin üzerinde olan, İngiltere’de ise 25 milyon sterlinin üzerinde satış yapan Amazon, Google ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinden %2 oranında vergi alınıyor. Şimdi de kripto para borsaları bu vergi ile karşı karşıya kaldı.

Kripto varlık temsilcisi CryptoUK Direktörü Ian Taylor, bu hamlenin kripto para borsalarına bir darbe niteliğinde olduğunu belirterek, bunun kripto para alıp satanlar için daha yüksek ücretlere yol açacağını söyledi.

HMRC kripto para birimlerinin emtia yada para birimi olarak sınıflandırılmayacağı konusunda kararlı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)

  • Bende etalbit borsasında işlem yaptım paramı çekerken benden %10 vergi talep ettiler paramın içinden kesin kalanı gönderin dedim hayır dediler bana vergi dairesinin hesaplarını verdiler ödeme yaptıktan sonra tama dediler 7 iş günü sonra paranızı sistem otomatik hesabınıza atacak dediler bu bi soygunluk