İran’ı Bekleyen Tehlike Madencilik Değil, Altyapı

Dünyanın en büyük savunma gücüne sahip ABD’ye karşı hareket etmek isteyen ancak bunu başaramayan İran, son dönemde geri adım atmamak için direniyor. Tahran yönetimi kripto para madenciliği yapan kendi vatandaşlarını bile ekonomik krizden dolayı hedef almaya başlarken, İranlılar, mevcut politikaları ve yönetimi desteklemediklerini açıklıyor. Tahran yönetimini bir ‘rejim’ olarak görmeye başladıklarını açıklayan İranlı kripto para birimi madencileri ise kendilerinin her türlü özgürlüklerinin ellerinden alınmaya başladığını, madenciliğin yasaklanmasının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını, ülkede para kazanan herkesin yaptırımlar nedeniyle para kazanmasının yönetim eliyle engellenmeye çalıştığını ABD merkezli internet sitelerinde paylaşıyor.

Reddit’te yapılan paylaşımlarda, Tahran yönetiminin asıl hedefinin vatandaşlar olmasının nedeni ise kripto para madenciliğini riskli görmesi nedeni ile değil. İranlılar, Tahran’ın bu enerji kesintisi kararının arkasında ekonomik olarak dibe çökmüşlük ve buna bağlı olarak ABD’den ve AB’den altyapı değişimi için yeni ürünler alamamasının neden olduğunu düşünüyor. Tahran ise bu iddiaları ne reddediyor, ne doğruluyor.

*Tahran, ABD yönetimine karşı her türlü imkanı kullansada artık kullanabilecek bir imkan kalmadı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!