IRS, Kripto Araştırması İçin Yurtdışına Müfettiş Gönderiyor

Amerikan İç Gelir Servisi IRS, dünyanın geri kalanında mali ve vergi suçlarında kripto paralara karşı nasıl önlem alındığını incelemek için yurtdışına uzmanlar gönderme kararı aldı.

Yerel kaynaklara göre IRS, siber suçlar konusunda uzmanlaşmış dört kıdemli müfettişe Singapur, Almanya, Kolombiya ve Avustralya’da görev veriyor. Vergi uzmanları, Haziran-Eylül 2023 tarihleri arası için planlanan pilot uygulama için gelir kurumuna bilgi aktaracak.

IRS sözcülerinden Carissa Cutrell, görev tanımını açıklayarak programın 120 gün süreceğini belirtti:

“Yurtdışında görev verdiğimiz uzmanlar, uluslararası mali suçlarda kripto paraların kullanılmasının nasıl önüne geçebileceğimizi tespit etmemiz için bize yerinden örnekleri paylaşacak. Programın yeterli işbirliği gerçekleştiği takdirde başarılı olacağına inanıyoruz.”

Kripto Paralar ve Vergi

Doğası gereği merkeziyetsiz olan kripto paralar hiç bir hükümetin güdümünde bulunmuyor. Dijital varlıkların takip edilmesinin oldukça zor olması devletlerin vergi geliri kaygısını arttırıyor.

Bazı ülkeler bu sorunu aşmak için kriptoyu topyekün yasaklamayı denese de ele avuca sığar bir sonuç elde edemediler. Genel olarak sektörü yasaklamak yerine geleneksel finans sistemi ile birleştiren hükümetler daha başarılı sonuç alıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!