İsrail Savunma Bakanlığı Hamas’a Giden Bitcoin (BTC) Yardımlarını Kesmek İçin Harekete Geçti!

Hatırlanacak olursa geçen yılın haziran ayında Hamas’ın Bitcoin (BTC) üzerinden uluslararası yaptırımları delmeye devam ettiği haberleri gündemi meşgul etmişti. İsrail’in ambargosu altında bulunan Hamas’ın askeri fon sağlamak ve uluslararası yaptırımları atlatmak için İnternet üzerinden gelen kripto para bağışlarını askeri operasyonlar için kaynak haline getirdiği ortaya çıkmıştı.

Bugün aynı konu güncelliğini korurken İsrail Savunma Bakanlığı konuyla ilgili yaptırımlarını artırmış durumda. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz bu amaçla, Hamas’a yardım amaçlı kullanılan kripto para birimlerine el konulması emrini verdi.

Bu Yıl Üçüncüsü Gerçekleşecek!

Bu yıl 3. defa gerçekleşmesi planlanan el koyma Savunma Bakanı’nın belirttiğine göre terör gruplarının “oksijen kaynağını” büyük oranda kesiyor.

Ele geçirilen dijital cüzdanların yaklaşık 30’unun Gazze’deki Shamlach ailesine ait olan Al Mutahadun adlı döviz şirketine yardım eden işletmelere ait olduğu belirtiliyor. Al Mutahadun, İsrail’in Ulusal Terörle Mücadele Finansmanı Bürosu’nun (NBCTF) yönlendirmesiyle 2021 yılında terör örgütü olarak belirlenen iki şirketten biri konumunda.

Bakanlıktan yapılan açıklamada el koymanın İsrail polisine ait Lahav 433’ün ulusal siber birimi NBCTF ve İsrail Savunma Kuvvetleri İstihbarat Bölümünün ortak operasyonu olduğu belirtildi.

Terörle mücadele konusunda her türlü önlemi aldıklarını belirten Gantz ise

Terörle ve onu destekleyen şirketlerle başa çıkmak için araçları genişletmeye devam ediyoruz. Terör örgütlerine ekonomik oksijen arzını kesmek için mümkün olan tüm önlemleri alıyoruz.

dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!