İşte, Shiba Inu’yu (SHIB) Gölgede Bırakma Potansiyeline Sahip 3 Altcoin!

Shiba Inu son 15 ayda rekor üstüne rekor kırarak %16,100,000’den fazla değer kazandı.

Ancak bazı uzman isimler gerçek hayata uygulanabilirlik ve farklılaşma özelliği sunmaması sebebiyle SHIB’i bazı altcoinlerin gerisinde kalmaya mahkum görüyor.

Nitekim söz konusu bu altcoinler çok daha uzun vadeli potansiyele sahip olmalarıyla öne çıkıyorlar.

Ağustos 2020’nin başında kripto sahnesinde boy gösteren Meme Coin Shiba Inu başta da belirttiğimiz gibi yüzde 16,1 milyonluk dev kazanç getirisiyle kısa vadeli kazanımlar açısında adeta tarih yazdı ancak geleceği çok da parlak görünmüyor. Çünkü gözde olmak dışında herhangi bir iyi özelliği yok.

Uzun vadede, bu daha az bilinen 3 kripto para birimi SHIB’den çok daha fazla fayda ve daha iyi performans sergileme potansiyeline sahip.

İşte uzmanların değerlendirdiği gelecek vaat eden o 3 altcoin:

Stellar (XLM)

An itibarı ile 7.9 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük 25. kripto para birimi olan Stellar, sürdürülebilir özelliklere sahip olmasıyla göz dolduruyor.

Stellar’ın Blockchain’i ile 180’den fazla itibari para birimi Lumen coin’lere dönüştürülebilir, sınır ötesine aktarılabilir ve tercih edilen bir itibari para birimine dönüştürülebilir hem de birkaç saniye içerisinde.

Bununla birlikte Stellar’ın sunduğu tek avantaj hız değil, aynı zamanda işlem ücretlerindeki düşüklüğü ile de göz dolduruyor.

Nitekim işlem başına 0.00001 XLM (0,00000334 USD) gibi düşük bir maliyet ödüyorsunuz. Buna ek olarak Stellar kullanıcıları saniyede 3.000’e işlem gerçekleştirebiliyorlar -işlem geliştiricilerinin iddiası bu yönde-.

Nano

Shiba Inu’dan çok daha uzun vadeli potansiyele sahip bir başka kripto para birimi ise Nano.

CoinMarketCap verilerine göre 119. sırada yer alan Nano, dijital ödemelerde devrim yapma iddiasında.

Blok kafes mantığıyla çalışan Nano, her kullanıcıya kendi blok zincirini ekleme imkanı sunuyor.

Kullanıcılar blok eklemek için diğer kullanıcılarla rekabet etmek ve fikir birliği kazanmakta sorun yaşanmıyorlar.

Ayrıca Nano’yu değerli kılan bir diğer özelliği işlemlerin bir saniyenin altında bir hızla gerçekleşebilmesidir. Tüm bunlara ek ve en güzel özellik ise işlemlerin ücretsiz olmasıdır.

Qtum

Shiba Inu’dan büyük oranda daha fazla “gerçek dünya” potansiyeline sahip 3. kripto para birimi ise Qtum’dur (QTUM).

“Kuantum” şeklinde telaffuz edilen kripto değer CoinMarketCap’te 1.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle 88. sırada yer alıyor.

Qtum geliştiricilerinin Bitcoin (UTXO güvenlik protokolleri) ve Ethereum’un (Sanal Makinesi) en iyi yönlerini alarak geliştirdiği kripto değer, akıllı sözleşmeler içeren bir ağa sahiptir. Bu da onu şirketler için cazip hale getirmektedir.

Hesap Soyutlama Katmanı (AAL) ile diğer projelerden ayrı bir yerde duran QTUM, uygulamaların temel protokolden ayrılarak yeni akıllı sözleşme yetenekleri eklemesine olanak tanır.

Ayrıca Qtum’un geliştiricileri ne kadar güncelleme yaparsa yapsın Qtum’un Blockchain’inin Bitcoin’in güvenli UTXO modeliyle geriye dönük uyumlu kalmasını sağlar.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (6)

  • Shib hakkında hiç bir bilgiye sahip olmayıp böyle boş haber yapılamazdı. Shib kendi ağını kuruyor, kendisine ait özel ekosistemi mevcut, nft projeleri mevcut. Ama sizin bilgisizliğinize ne demeli..

    • Bizim millet nerde çop yatirim var ona aşık oluyor. Kriptonun k sini bilmeyen adamlar eş dost dedi diye yatirim yapıyor. Sonuc hep hüsran. Her dönemin yatirmcilari magdur ettiği bir coin oluyor. Dun xrp oldu doge oldu smdi shib. Bi vercekler elinize sonra millet neden intihar etti oluyo.

  • çağa ayak uydurun artık. insanların ilgisi yeni şeylere kayıyor. sonuç olarak hepsi dijital yatırım birimleri. dijital dünyanın altını ve ya değerli eşyaları aklınıza ne gelirse yani. XLM mi kaldı :) şu an shit, meme coinler ve metaverse dunyasinin kriptoları popüler. yarin ilgi baska yone kayarsa o coinleri veya tokenleri aliriz. hiç bir kripto parayla duygusal bag kurmaya gerek yok.