İsviçre’nin En Eski Bankası Bitcoin (BTC) ve Kripto Para Ticareti Sunacak!

Bitcoin’in yeniden 50.000$’ın üzerine çıkılmasıyla son günlerde yaşanan dalgalanmadan kaynaklı kayıpların kısmen telafi edildiğini gözlemliyoruz.

Önceki haberlerimizde Bitcoin’de teknik anlamda düzeltme ihtiyacı olduğunu belirtsek de temel anlamda pozitif haber akışının bozulmadığını vurgulamıştık.

Özelikle kurumsal yatırımcıların ve bankaların Bitcoin ve kripto paralara yönelik yeni hamlelerini her gün paylaşıyoruz.

Son olarak 1844 yılında kurulan ve İsviçre’nin en eski bankası unvanına sahip Bordier&Cie SCmA’nın müşterilerine Bitcoin ve kripto para alım-satım hizmeti sunacağı duyuruldu.

Banka bu hamlesi için Sygnum Bank ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde Syngum’un B2B Bankacılık çözümleri bankanın altyapısına entegre edilecek.

Banka’nın yönetici ortağı Evrard Bordier “müşterilerimizden kripto para birimlerine yatırım yapmak ve portföylerini bu ürünlerle çeşitlendirmek için artan bir talep gördük ve bu talebi karşılıksız bırakmama adına bu kararı aldık” dedi.

Hali hazırda İsviçre’de Maerki Baumann & Co., InCore Bank, Basler Kantonalbank, Julius Baer gibi bankalar üzerinden kripto para ticareti imkanı bulunmaktaydı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!