Janet Yellen’dan Kripto Para Açıklaması: Terra ve UST Detayı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün IMF’in yıllık toplantısı esnasında kripto paralar, stablecoinler ve CBDC’ler hakkında konuştu.

Yellen, Yıllık IMF toplantısında kripto paralar için uygulayabilecekleri sınırsız düzenleme çeşidi olduğunu söyledi. Ancak bakana göre aksiyon alınması gereken en acil konu, kanun açıkları üzerine.

“Dijital varlıklar bir fiziki formda olmadığı için düzenlememiz oldukça zor. Bu konuda hükümet olarak bütün Kongre ile birlikte çalışmak istiyoruz.”

Merkez Bankalarının Dijital Paralarını Destekliyoruz!

Oturum sırasında katılımcılar, Yellen’a stablecoin ve CBDC hakkındaki görüşlerini de sordu. Bakan, ilk olarak CBDC’lerin faydalarına değindi. Yellen, dijital paraların “finans sisteminin bir çok sorununu” çözeceğine olan inancını yinelerken, dijital doları geliştirmek için önlerinde uzun yılların olduğunu belirtti.

Hazine Bakanı, stablecoinler konusunda ise biraz temkinli. Yellen, geçtiğimiz aylarda büyük sükse yaratan Terra’nın çöküşüne değindi:

“Terra’nın çöküşünü herkes gördü. Bu durumun bir başka stablecoinde gerçekleşmeyeceğinin bir garantisi yok.”

Yellen, Terra’nın çöküşünün en fazla Tether’in işine geldiğini düşünüyor. Bakana göre Tether, UST’nin iflasının ardından piyasaya daha fazla hakim olarak “parayı kırdı”.

ABD’de kripto para düzenlemeleri son aylarda gündemden düşmüyor. Geçen hafta Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC), kripto para regülasyonlarının sınırının ne olacağına dair bir rapor yayınladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Sürekli boş yapıyorlar. Bin kere düzenlemesi gerekiyor, düzenlenecek dediler. Ama ortada en ufak bir adım yok. Bu gidişle bu kadının ömrü yetmeyecek düzenlemeyi görmeye.