John McAfee’nin Hacklenemez Dediği Cüzdan Bitfi Hacklendi

Kripto para sektörü hakkında yaptığı yorum ve spekülasyonlarla gündemden düşmeyen siber güvenlik uzmanı John McAfee, geçtiğimiz günlerde kripto para cüzdanı olan Bitfi’yi hackleyene 100.000 dolar ödül vereceğini açıklamıştı.

Cüzdan için resmi twitter sayfasından “dünyanın en güvenli cüzdanını yaptık asla hacklenemez” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Cüzdanın amacı, bütün kripto para cüzdanları gibi, kripto para varlıklarınızı güvenli bir şekilde depolamak. Ancak söyleme göre bunu diğer cüzdanlardan ayıran en önemli özellik hacklenemez olmasıydı.

Bir çok deneme olmasına rağmen başarısızlıkla sonuçlanan hackleme girişimlerinden birisi bugün başarıya ulaştı. Bir grup, cüzdan yazılımını hacklediklerini ve sunucuya bağlanarak içinde bilgilere istedikleri gibi ulaşabildiklerini iddia etti.

Güvenlik araştırmacısı Andrew Tierney şu şekilde konuştu:

Verilere ulaşmanın bir yolunu bulduk. Ödül için bütün koşulları yerine getirmiş durumdayız. İşlemi yaparken cüzdan ile Bitfi sistemi arasındaki bütün iletişimi kestik ve karşımıza çıkacak hatalardan kurtulduk.

Daha önceki hack iddialarına Bitfi CEO’su şu açıklamayı yapmıştı:

“Şu an için sistemimizde bir saldırı gözükmüyor. Ancak saldırı sonucunda keşfedilen bir güvenli açığı varsa bunu derhal gidericez ve sistem eskisinden daha güvenli bir hal alacak.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!