JP Morgan Analistleri Bitcoin’de Boğa Beklemiyor! İşte Nedeni!

Bitcoin (BTC) ve altocinlerde görülen genel bir yükselişle beraber BTC psikolojik sınır olan 20.000 doları aşarken, kripto para piyasası da 1 trilyon doları aştı.

Yatırımcılar bu yükselişten umutlu olsa da ABD bankacılık devi JP Morgan ilerleyen zamanlarda daha uzun bir kripto para düşüşü yaşanabileceğine karşı uyardı.

JP Morgan Chase & Co. analisti Nikolaos Panigirtzoglou tarafından kaleme alınan raporda, kripto para sektöründe firmaların finansmanın yılda 10 milyar dolar olduğunu belirtti.

Bu rakam geçtiğimiz yıldaki finansmanın üçte birine denk geliyor.

2022 yılının üçüncü çeyreğinde kripto VC firmalarının finansmanının 4,4 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken JP Morgan analisti, bunun nedenleri arasında parasal sıkılaştırmayı ve diğer makro faktörleri gösterdi.

Analist bu konuda şu ifadeleri kullandı:

“Yükselen enflasyon karşısında gidilen parasal sıkılaştırma ve diğer makro faktörlerin ortasında, kripto para gibi riskli varlıklara olan talep önemli ölçüde düştü.

Bu, VC fonlarının sermayeyi dijital varlık alanına yerleştirme konusundaki isteksizliğini gösteriyor.

Ayrıca bu durumun kripto pazarlarındaki mevcut zayıflığın uzun süreli olma olasılığını artırdığı için endişe verici bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.”

JP Morgan analisti son olarak, bankaların kripto para sektörüne girerken, tüketici korumasına öncelik vermek zorunda kalacaklarını söyledi. Zira son zamanlarda bankalar, finansal hizmetlerini daha uygun fiyatlı ve verimli hale getirmek için kripto endüstrisine yaklaşıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!