JP Morgan: “Bitcoin 30.000$’ın Altına İnebilir, Çünkü …”

Bitcoin son 10 yılın en kötü mayıs ayını geçirdikten sonra  fiyata ilişkin yorumlar gelmeye devam ediyor.

Daha önce Bitcoin için 146.000$ ve 130.000$ hedefleri koyan JP Morgan analistleri kısa vadede fiyatın düşmeye devam edebileceğini ifade ediyor.

JP Morgan’ın Bitcoin uzmanı Nikolaos Panigirtzoglou müşterilerine gönderdiği son raporda kurumsal talebin zayıfladığını belirterek, bu durumun fiyatı 30.000$’ın altına indirebileceğini ifade etti.

Bitcoin’in altın arasındaki volatilite farkına göre “adil bir değer” hesaplaması yapan analistler, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin 24.000$ ile 36000$ arasında olduğunu ifade etti:

“Bitcoin ve altın arasındaki 4 kat volatilite oranına dayanarak hesaplanan gerçeğe uygun değer, 145000$’ın 1/4’ü yani 36.000$’dır.

Bitcoin ve altın arasındaki 6 kat volatilite oranına dayanarak hesaplanan gerçeğe uygun değer, 145000$’ın 1/6’sı yani 24.000$’dır.

Orta vadede Bitcoin’in gerçeğe uygun değerini  bu aralıkta görüyoruz.”

Kurumsal Talep Zayıfladı

Raporda kurumsal yatırımcıların pozisyonları da tartışıldı.

“Bitcoin’deki sert düşüşler yatırımcıların risk iştahını kapattı. Bu dalgalanmanın kurumsal benimsemeye engel olduğunu görüyoruz.”

JP Morgan kısa önce yayınladığı raporda da büyük oyuncuların Bitcoin’lerini altına geçmek için sattığını iddia etmişti.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (6)