JP Morgan SEC’ten Daha Fazla Baskı Bekliyor! Kriptoda Güvenli Liman Bitcoin Mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son haftalarda kripto paralar üzerindeki baskısını artırdı.

SEC’in bu yaklaşımı kripto sektörünün tepkisine neden olurken, ABD bankacılık devi JP Morgan SEC’in bu hamlelerini değerlendirdi.

Bu bağlamda Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan analistleri, SEC’ten stablecoin ihraççıları, yatırımcıların gözetimi ve korunması ile kripto hizmetleri konusunda daha fazla düzenleyici yaptırım beklediğini belirtti.

SEC’in bu düzenleyici girişimlerinin SEC’i kripto para alanını düzenlemede ABD’deki baskın konuma getirdiğini belirten JP Morgan, SEC’in bu tavrının BTC dışındaki kripto paraları menkul kıymet olarak gördüğünü bir kez daha açığa çıkardığını söyledi.

“SEC’in son zamanlardaki eylemleri SEC’in Bitcoin (BTC) dışındaki çoğu kripto parayı menkul kıymetler olarak görme konusundaki önyargısını da gösterdi.

Son olaylar göz önüne alındığında, SEC’in bir staking hizmeti sunmaya başka herhangi bir güvenlik türü sunmaya da kripto paralardaki gibi benzer bir şekilde bakması sürpriz olmamalı.

Bu bağlamda SEC, staking hizmetleri sunan firmaların da menkul kıymetler platformu olarak SEC’e kaydolmasını istiyor.”

Analistler ayrıca, SEC’in artan düzemleyici eylemleri yanında kripto para platformları için rezervlerinin, varlıkların ve yükümlülüklerin düzenli olarak rapor edilmesini ve denetlenmesini zorunluluk haline getirmesini beklediğini de belirtti.

“Bu düzenlemeler kripto ekosisteminin zaman içinde geleneksel finansal sisteme yakınsamasına yol açacak.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!