Jp Morgan ve Goldman Sachs Artık Bitcoin (BTC) Yatırımcısı!

Tesla’nın varlıkları arasında Bitcoin’i katması ABD’nin köklü bankaları Jp Morgan ve Goldman Sachs’ın da dolaylı olarak Bitcoin’e maruz kalmalarına neden oldu.

Tesla Inc’in hissedarı olan bu iki bankanın yanı sıra Bitcoin almaya hazırlanan Blackrock ve Fidelity’de dolaylı olarak Bitcoin yatırımı yapan şirketler arasında katıldı.

Tesla’nın 1.5 Milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklamasının ardından fiyat 48.000$ seviyelerine kadar yükseldi. Tesla’nın bu hamlesini “devrim” olarak nitelendiren analistler doğrudan ve dolaylı olarak Bitcoin’e birçok yeni yatırımcı katılacağını düşünüyor.

Şimdiye kadar doğrudan Bitcoin yatırımı yapmamış olan Tesla Inc. hissedarları da artık Bitcoin’in hareketlerinden etkilenecek.

Goldman Sachs, Elon Musk’ın Tesla’yı geri alma sürecinde birlikte çalıştığı banka olarak öne çıkıyor ve Tesla’nın %1.14 hissesine sahip. Jp Morgan ise 2020 yılında Tesla’nın hisselerinin %0.92’sine sahip olduğunu açıkladı.

Her iki bankanın da geçmişte Bitcoin’e yönelik sert eleştirilerde bulunduğunu biliyoruz. Wall Street’deki yatırımcıların Bitcoin’e kaymaya başlamasıyla Jp Morgan ve Goldman Sachs’da Bitcoin’e yönelik fikir değişimleri yaşandığını gözlemledik.

Bu iki dev banka bir zamanlar yerin dibine soktukları Bitcoin’in şimdi bir ucundan tutuyor. Bitcoin’e olan kurumsal ilgi bu şekilde artarak devam eder ve beklentiler gerçekleşirse yakın bir tarihte bu bankaların doğrudan Bitcoin yatırımı yaptıkları haberlerini paylaşırız gibi gözüküyor…

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!