JP Morgan: “Yatırımcılar Bitcoin’den (BTC) Uzaklaşırken Altına Geri Dönüyor!”

Bitcoin ardı ardına gelen olumsuz haberlerin etkisinden çıkamıyor. Gelen haberlerin sert satışları tetiklemesi ile teknik görünümün zarar gördüğünü ve Bitcoin’in önemli ortalamaların altında işlem görmeye başladığı ifade etmiştik.

Elon Musk’ın önderliğinde Bitcoin’e yönelik manipülatif haberler ile başlatılan süreç yatırımcıların da Bitcoin’den uzaklaşmasına neden oldu.

42.000$’daki güçlü desteğinden güçlü bir tepki alımı gelmeyen Bitcoin zayıflık göstermeye devam ederken, Jp Morgan tarafından hazırlanan bir rapor yatırımcıların Bitcoin’den uzaklaştığını belirtti.

Yahoo Finance’dan Sam Ro tarafından paylaşılan grafiklerde, yatırımcıların Bitcoin ve altına yönelik ilgililerinin değişimi gösterildi.

Buna göre Bitcoin fonlarından para çıkışı yaşanırken, altın fonlarına para girişinin arttığı görülüyor.

Benzer şekilde CME borsasında Bitcoin’e yönelik vadeli sözleşmeler azalma eğilimi gösterirken, altına yönelik sözleşmelerde ciddi bir artış yaşandığı görülüyor.

Bu veriler önemli zira Bitcoin’in Mart 2020’de başlattığı rallide “Bitcoin, altının pasta payını alacak” şeklinde güzel bir hikaye yakalanmış ve altın fonlarından Bitcoin’e para akışı olduğu görülmüştü.

Bitcoin’deki son düşüşler ile birlikte bu taraftaki fırsatların bittiğini düşünen  yatırımcılar altına geri dönüyor gibi bir görüntü var. Bu tablonun Bitcoin lehine dönmesi için, BTC’nin bir an önce haftalık MA 20 ve günlük MA 50’nin üzerine çıkması gerekiyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!