Kaliforniyalı Şirket, Nakit Rezervlerini Bitcoin’e Dönüştürmeye Başladığını Açıkladı!

Kaliforniya merkezli gıda zincir şirketi Everbowl, bundan böyle tüm operasyonlarını Bitcoin standardına uygun yürüteceklerini ve nakit rezervlerini de BTC’ye çevireceklerini duyurdu.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Jeff Fenster, bu kararlarını şöyle açıkladı:

“2022 yılı ve sonrasında işimizi yalnızca nakit ile yürütmenin ne avantajlı ne de güvenli olduğu sonucuna vardık. Bununla birlikte Bitcoin’in kurumsal benimsenme anlamında halen emekleme aşamasında olduğunu biliyorum. Ancak bu adımımızla birlikte bu alanda örnek olmayı hedefliyoruz. Hızla büyüyen bir şirket her daim kendisini diğerlerinden önde konumlamaları ve yeni teknolojileri diğerlerinden önce kullanmalıdır. Bitcoin standardının altın standart haline geleceğini biliyoruz, bütün mesele bunun ne zaman olacağıdır.”

Everbowl, şirketlerinin artık Bitcoin standardını takip ettiğini Facebook üzerinden duyurdu.

BTC’ye geçme kararı almalarındaki detayları da açıklayan Everbowl, araştırmalar yaptıklarını ve danışmanları ile bu konuyu detaylı bir şekilde konuştuklarını söyledi.

“ABD’deki Yüksek Enflasyon Bizi Bitcoin’i Araştırmaya Yöneltti”

Fenster, ABD’de yaşanan enflasyon tehlikesinin şirketinin BTC’ye geçişi konusunda etkili olduğunu söyledi:

“ABD’nin son 39 yılın en yüksek enflasyon değerini açıklamasıyla stratejimizi yeniden düşünmemiz gerektiğini anladım. Bitcoin standardı ile ilgili yeni şeyler öğrendikçe şirketimizin bu teknolojiyi benimsemesi gerektiğini düşündüm. Şirketimizin sahip olduğu nakidin değeri her geçen gün sürdürülemez seviyede düşüyor. Tüm işletme sahiplerine BTC’yi araştırmalarını öneriyorum.”

Everbowl’un ayrıca çalışanlarına BTC ile maaş alma imkanı sunacağı ve bunun resmi duyurusunun yakında yapılacağını söyledi.

Fenster, şu anda henüz %100 bir şekilde Bitcoin standardını benimsemelerinin mümkün olmadığını ancak zaman geçtikçe giderek bu yolda ilerleyeceklerini de belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!