Kaspersky Lab: Dünyanın Yüzde 19’u Kripto Para Satın Aldı

Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırmada 13 bin insanın katıldığı araştırma sonucunda dünyanın nüfusunun %19’unun kripto para birimi kullandığı iddia edildi. Bu yapılan araştırma 13 bin insan üzerinde yapılsa da farklı ülkelerden olan bu kişilerin araştırmaya dahil olması bazı yatırımcıların tepkisini çekti. Reddit ve bazı çeşitli internet sitelerinde Kaspersky Lab tarafından ”dünyanın %19’u kripto para kullanıyor” başlıklarının doğru olmadığına tepki gösteren bazı yatırımcılar, dünyada 25 milyon kadar insanın kripto para sahibi olduğu, borsalardaki kullanıcı sayılarının 40 milyonun üzerinde olmadığı düşünüldüğünde dünyanın %19 kadarının kripto para kullandığı araştırmasının doğru olmadığını açıkladılar.

Kaspersky Lab araştırması sadece bunlarla sınırlı değil, dünyada insanların %81 kadarının hiç kripto para satın almadıklarını iddia eden bir araştırma. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan ve en fazla kullanıcı sayısına sahip kripto para borsası olan Coinbase’de aktif 25 milyon kullancı kayıtlı. Bu da aslında dünyada %19’un kripto para sahibi olmadığını gösteren bir detay. Kaspersky Lab belki de gelecekte olması gereken araştırmayı bugünden yapmış olabilir ancak bazı kimselerin tepkisini çekmesi de doğal olarak normal.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!