Kendine Bitcoin Kurucusuyum Diyen Craig Wright’tan Şok Sözler!

Kendini Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto ilan eden Craig Wright‘tan şok sözler: “Bitcoin’in bir faydası yok, elimdeki BTC’leri çöpe atmayı planlıyorum!”

50 milyar dolar değerinde BTC varlığı olduğu iddia edilen Wright, BTC’nin asla gelişmeyeceğini ve sadece ölçeklenebileceğini söyledi.

Kendi iddialarına göre yaklaşık 1.1 milyon Bitcoin arzı olan Craig Wright, yakın tarihli bir röportajda güncel değeriyle 50 milyar dolara yakın olan bu arzın çoğunu satarak piyasayı çökerteceği korkularını da yanıtladı.

Söz Konusu Endişeler Mayıs 2020’ye Dayanıyor!

Wright’ın büyük arzıyla ne yapabileceği konusundaki endişeler, Mayıs 2020’de Slack’te yayınlanan bir yazıya dayanıyor aslında. Sansasyonel isim o meşhur yazıda “USD karşılığında büyük miktarda BTC satmayı” planladığını söylemiş ve birçok kişi bu gönderiyi bir tehdit olarak yorumlamıştı. Özellikle de Bitcoin ağına aynı anda %51’lik bir saldırı başlatma niyetini beyan ettiği kısım büyük ses getirmişti.

Ancak Wright şu ana kadar söz konusu endişeleri haklı çıkarak bir adım atmış değil. “BTC’den bahsediyorsanız evet, sonunda satacağım çünkü hiçbir faydası yok.” diyen Wright’ın sık sık bu tür haberlerle gündeme geldiği düşünülürse bu konuda çok da endişelenmeye gerek olmadığı aşikar.

Wright’tan Kripto Piyasasına Eleştiri!

Öte yandan Bitcoin Satoshi Vision (BSV) projesi üzerindeki çalışmalarını “değere sahip, daha güvenli, daha hızlı, Amazon’un yaptığı her şeyi kaldırabilen ve daha iyi” olarak değerlendiren Wright, kripto piyasasıyla ilgili bazı sert eleştirilerde de bulundu.

Kripto piyasasının bir “pazar” değil, “bir dizi kova dükkanı alışverişi” olduğu görüşünü dile getirdi ve “hiçbiri düzenlenmemiş, hiçbiri yasal değil, Coinbase bile” diye ekledi.

“Bitcoin Anti-Kriptodur!”

Ünlü isim, Bitcoin’de şifreleme olmadığı için “kripto” kelimesinin kullanımını da sorguladı ve şunları iddia etti:

Bitcoin’i tasarladığımda açık metindi, aslında kripto olmamak için tasarlandı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)