Kötü Piyasa Koşullarına Rağmen Kripto Paralara İlgi Ne Durumda?

Brezilya merkezli Dijital banka Nubank, Güney Amerika’nın en büyük ülkesindeki kullanıcılar tarafından kripto paralara yönelik yoğun bir ilgi olduğunu açıkladı.

Nubank, Brezilya’da 1.8 Milyondan Fazla Kripto Para Kullanıcısının Kaydını Tutuyor

Bankanın verdiği bilgilere göre Haziran ayının sonundan bu yana 1.8 milyondan fazla Brezilya merkezli kullanıcı kripto sektörüne girdi.

Bu rakam, Nubank’ın uygulaması aracılığıyla en az bir kripto para birimi satın almış olan kullanıcıları temsil ediyor.

Banka, Mayıs ayında yeni planını açıkladıktan sonra Haziran ayı sonunda tüm Brezilyalı kullanıcılarına kripto ticaretini tanıttı ve son kullanıcı sayılarını 26 Eylül’de bir basın açıklamasıyla duyurdu.

Nubank ayrıca Latin Amerika bölgesindeki bankacılık hizmetleri için 70 milyon müşteriye ulaştı. Bunların 66.4 milyonu Brezilya’da, 3.2 milyonu Meksika’da ve 400 bini Kolombiya’da bulunuyor. Şirketin yatırım hizmetleri için de 6 milyon müşterisi bulunuyor.

Nubank CEO’su ve kurucusu David Vélez yaptığı açıklamada, “Hızlanan büyümemiz, genişlemeyi, yeni ürünleri ve müşteri başına gelir artışını dengeleyen sürekli bir verimlilik arayışından kaynaklanıyor” dedi.

Brezilya, dijital bankacılık ve yatırım uygulamaları aracılığıyla tüketicilere sunulan kripto ticaret hizmetlerinde hızlı bir büyüme kaydetti.

Geçtiğimiz yıl içinde Mercado Libre, PicPay, BTG Pactual ve XP gibi firmalar kripto ticaretini başlatırken Binance, Bitso, Bitcoin Trade ve Mercado Bitcoin gibi kripto para borsaları da yerel müşterilere hizmet veriyor.

Nubank, müşteri sayısına göre Brezilya’daki en büyük beşinci finans kurumu konumunda bulunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!