Kripto Bankası Silvergate Temettü Ödemelerini Askıya Aldı!

Müşterilerine kripto para odaklı hizmet veren banka, öz sermayesini korumak için tercihli hisse senedine sahip olan yatırımcıların temettü ödemelerini askıya aldığını açıkladı.

Silvergate bugün yaptığı resmi duyuruda askıya alınma işleminin sabit oranlı temettü alan tercihli senetlere uygulandığını belirtti. Duyurunun ardından tercihli hisse senetleri %25 değer kaybederek 8 dolara düşerken adi hisse senetleri ise %6 gerileyerek 13,26$ seviyesinden alıcı buluyor.

Yetkililer, temettü dağıtımını durdurma sebeplerini şöyle açıkladı:

“Dijital varlık sektöründe devam eden dalgalanmadan dolayı güçlü sermayemizi korumak istiyoruz. Likiditeyi sağlamak ana önceliğimiz.”

Dijital varlık hizmeti veren Silvergate bankasının yaptığı bu hamle yatırımcıları endişelendirdi. Kripto topluluğu, sosyal medyada “Bir kripto kuruluşu daha mı iflas edecek?” sorusunu tartışmaya başladı.

Silvergate Son Çeyrekte 1 Milyar $ Zarar Etti

ABD merkezli banka ay ortasında yaptığı duyuru ile şirketin 2022 4. çeyrek bilançosunu resmi kanallar üzerinden paylaştı. Yılın üçüncü çeyreğinde 18 milyon $ net gelir elde eden banka, yılın son üç ayında 1 milyar $ zarar ettiğini açıkladı.

Silvergate bankasının 2021 yılındaki net geliri 75,5 milyon $ iken 2022’nin yıllık toplam zararı ise 949 milyon $ olarak kaydedildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!