Kripto Borsası Binance, Yüklü Miktarda BUSD Yakımı Gerçekleştirdi: Toplam Değer 1 Milyar Doların Üstünde!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, BNB Zinciri üzerindeki stablecoin’i BUSD’nin Şubat ayından bu yana en büyük doğrudan yakımını tamamladı.

Borsa, 700 milyon BUSD’yi, tokenleri yok eden ve dolaşımdan kaldıran özel bir adres olan Null Address’e göndererek yaktı.

Bu, Binance’in 595 milyon BUSD yaktığı bu yılın Şubat ayından bu yana en büyük doğrudan BUSD yakımı.

Binance ile ortaklaşa BUSD mint eden regüle blok zinciri platformu Paxos, New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından yönlendirildiği üzere Binance ile olan ilişkisini sonlandıracağını ve yeni BUSD token basımını durduracağını açıklamıştı. BUSD tokenindeki arz düşüşünün bundan kaynaklı olduğu biliniyor.

BUSD yakımına ek olarak Binance, ABD dolarına sabitlenmiş bir diğer popüler stablecoin olan 250 milyon USDC’yi de yaktı.

BUSD tokenlerinin yakım adreslerine gönderildiğini gösteren on-chain tablosu.

USDC tokenları Mint&Burn adresi ile yakıldı, yani önce BNB Zinciri üzerinde basıldı ve ardından hemen imha edildi. Bu süreç, Binance’in eşdeğer miktarda USDC’yi daha fazla likiditeye ve faydaya sahip olduğu Ethereum ağında piyasaya sürmesine olanak tanıyor.

USDC yakma işlemi, Binance’in farklı blok zincirleri arasında köprü kurma ve kullanıcılarına daha fazla seçenek sunma stratejisinin bir parçası. Binance, BNB Zinciri üzerinde USDC yakarak ağ üzerindeki alanı ve kaynakları boşaltır ve bunları USDC’nin çeşitli merkeziyetsiz uygulamalar ve protokoller için kullanılabileceği Ethereum’a aktarır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!