Kripto Fenomeni Bitcoin’de Tepeyi İşaret Etti: Düşüş Gelebilir Mi?

Kripto piyasaları, geçtiğimiz haftalara göre daha hareketli bir yedi günü geride bırakıyor. Dünya genelinde yankı bulan karışık makro verilerin ışığında Bitcoin (BTC), 40 gün aranın ardından haftayı yeniden 20.000$ seviyesinin üzerinde kapatmaya hazırlanıyor.

Lider kripto para birimi hafta boyunca 21.000$ seviyesini aşmayı iki kez denedi ancak satış ile karşılaştı.

Kripto topluluğunun fenomen analistlerinden Capo, piyasaya dair beklentisini Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Capo Twitter’dan yaptığı açıklamada Bitcoin için 20.500-21.000$ seviyelerinin yerel bir zirve olabileceğini belirtti. Analiste göre BTC’de buradan sert bir yükseliş dalgası gelmediği takdirde Bitcoin yeniden geri çekilecek. Capo, yakın zamanda işlemlerinden kâr alacağını da belirtti.

Fenomenin paylaşımında dikkat çeken terim ise “shitcoin” oldu. Capo, bu hafta çok yükselen altcoinleri “çöp” olarak nitelendirdi. Analist, görünüşe göre üstü kapalı olarak DOGE ve Shiba Inu’yu eleştiriyor.

Bitcoin’de Son Durum

Kripto paraların atası hafta boyunca 21.000$ üzerinde kalıcı olamadı. Yazım tarihi itibariyle 20.700$ civarında işlem gören BTC için bazı kritik destek ve dirençler şunlar:

  • BTC 21.000$ üzerinde kalıcı olabildiği takdirde bir sonraki direnç. 21.850$ seviyesinde.
  • Aşağı yönlü muhtemel destekler ise sırasıyla 20.000, 19.650, 19.250 ve 18.900$.

Bu hafta neredeyse bütün piyasalar karışık seyretti. FED ve ECB yetkilileri şahin açıklamalarına devam ediyor. Uzmanlara göre piyasa, sıkı para politikalarının 2023 ortalarına doğru son bulacağına dair fiyatlamalar yapıyor. Ancak ECB, bu hafta düzenlediği toplantı ile agresif faiz artışlarına devam etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Sayın Buğra ÇİMEN,. Kripto Capo sizmisiniz yoksa ?
    Haber Capo nun yorumunu içeriyor, fakat grafikte sizin adınız görünüyor...??