Kripto Para Borsa Hacimlerinde Uzun Süredir Görülmemiş Bir Veri Kaydedildi!

Küresel kripto para borsa hacimleri en son Aralık 2020’de gözlenen düşük seviyelere düştü.

Kripto Para Borsalarında Hacim Verisi En Son 2020 Yılının Aralık Ayında Gözlenen Seviyelere İndi

Ekim ayındaki kripto para birimi borsa hacmi, Eylül ayındaki 733 milyar dolardan düşüşle yalnızca 543 milyar dolar oldu. Bu kadar düşük seviyeler en son Aralık 2020’de 385 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Aralık 2020’de Bitcoin fiyatı birçok yeni rekor kırmış ve 28.000 doların üstüne çıkmıştı.

Ekim ayıyla birlikte kripto para krizinin başlamasından bu yana altı ay, büyük ses getiren TerraUSD çöküşünden bu yana ise beş ay geçti.

Fiyatlar geçen hafta yükselişe geçmeden önce ayın büyük bir bölümünde durgun seyretti. Volatilite Ekim ayında Temmuz 2020’den bu yana en düşük seviyelerine ulaştı.

Binance, ay boyunca 390 milyar dolar ile kripto para borsa hacminin çoğunluğunu oluşturdu.

Kuzey Amerika hacimleri 78 milyar doların hemen üstüne kadar düştü.

Coinbase, bu bölgedeki hacimlerin çoğunluğunu oluşturdu. Kuzey Amerika’daki kripto varlık işlem hacimlerinin %60’ı yani yaklaşık olarak 46.9 milyar dolar bu borsa üzerinden işlem yaptı.

İki borsaya bakıldığında, Güney Amerika’daki hacimlerin 11,6 milyar dolara ulaştığı Eylül ayına kıyasla hafif bir düşüşle 9.4 milyar dolar olduğu görülüyor. Ancak, Ağustos ayına göre 1 milyar doların üzerinde bir artış kaydedildi.

Asya borsaları Ekim ayında yalnızca 529 milyar dolar ile Aralık 2020’den bu yana en düşük hacmi kaydetti.

Avrupa’da hacimler Ekim 2020’nin en düşük seviyesine gerileyerek sadece 17.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Avrupa hacimleri bir önceki aya göre %20’nin üzerinde düşüş gösterdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!