Kripto Para Borsaları Bu Ülkede Zor Durumda: 11 Tanesi Kapatıldı

Kripto para sektörüne yönelik regülasyonlar artmaya devam ederken bundan en çok etkilenenlerden birisi de direkt olarak kripto para borsaları oldu.

Son zamanlarda önde gelen kripto para borsalarına yönelik uygulanan baskı ön plana çıkan durum olsa da geride kalan birçok kripto para borsasının da engellemeler ile karşılaştığı görülüyor. Güney Kore ise bunu kanıtlayacak türden bir adım attı.

FCS, 11 Kripto Para Borsasını Kapattı

Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), 11 yerel kripto para borsasını kapatıyor. Bunların hepsinin “dolandırıcılığa yönelik kullanıcı hesapları” barındırdığı aktarılmakta.

Yetkililer, söz konusu kripto para borsalarının hangileri olduğunu açıklamasa da basına yansıyan haberlerde bunların gelecekte FSC’den hiçbir şekilde yasal izin alamayacağı belirtilmekte.

Güney Kore’nin finansal regülatörü, bir süredir kripto para borsalarına göz açtırmıyordu ve yaptığı uyarılarla Upbit gibi en büyük kripto para borsalarını bile tedirgin ediyordu.

Birbiri ardına yapılan uyarılardan sonra 11 kripto para borsasının kapatılması haberi ise kesinlikle FSC’nin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu.

Aktarılan başka bilgilere göre ise Upbit ve Bithumb gibi kripto para borsaları bu durumdan etkilenmedi. Bunun en büyü sebebi iki kripto para borsasının da sadece gerçek kullanıcılara hizmet vermesi olarak biliniyor.

İki kripto para borsası da 2018 yılında kara para aklanmasının önlenmesi yasası kapsamında bunu zorunlu kılmıştı. FSC kapattığı borsaları açıklamasa da bunların isimlerinin bu hafta müşteriler tarafından ortaya çıkartılması beklenebilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!