Kripto Para Borsası BitMEX Kurucularına Mahkeme Tarafından Verilen Ceza Belli Oldu!

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) bugün günü yaptığı açıklamasında, BitMEX’in üç kurucusuna yasadışı kripto para türev platformu işletmek ve kara para aklama kurallarını ihlal etmek suçlarından toplam 30 milyon dolar ceza verdi.

Kripto Para Borsası BitMEX Kurucuları 10’ar Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nin kararına göre BitMEX kurucuları Arthur Hayes, Benjamin Delo ve Samuel Reed’in, CFTC tarafından yöneltilen ABD’li müşterileri ile yasadışı iş yürüttükleri suçlamaları nedeniyle 10’ar milyon dolar ödemesine hükmedildi.

Son karar Adalet Bakanlığı’nın Şubat ayındaki davasında Bitcoin ve kripto para borsası kurucularının Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal ettiklerini kabul etmesinin ardından geldi. Üç isim bu davada kara para aklama karşıtı gerekli önlemler olmadan kripto spot ve türev alım satım platformu işletme suçlarını kabul etmişti.

Bununla birlikte CFTC’ye göre bu davayla ilgili de önümüzdeki haftalarda ceza verilmesi bekleniyor.

2020 yılında ABD türev piyasaları denetleyicisi CFTC, “aralarında Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’in de bulunduğu kripto paraların türev ticareti için yasal olmayan bir şekilde ABD müşterilerinden emir ve fon kabul ettiğini” iddia ederek şirkete ve kurucularına yaptırım uygulamıştı. Bugün açıklanan cezalar da aslına bakılırsa CFTC’nin bu adımından köken alıyor. Şirket daha önce Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) 100 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

CFTC, yaptığı açıklamasında kripto para borsası kurucularının “BitMEX’in yasadışı faaliyetlerini önlemek ve tespit etmek için gerekli kontrolleri uygulamakta başarısız olduğunu” söyledi.

Şirket sözcüsü Taylor Bossung, BitMEX’in gelişmelerden haberdar olduğunu ancak şirketin doğrudan dahil olmadığı yasal konular hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!