Kripto Para Borsası Coinbase, Yeni Özelliği Kullanıcılarının Hizmetine Sundu!

Amerika merkezli kripto para borsası Coinbase önümüzdeki yıllarda milyonlarca yeni kripto kullanıcısını çekmek için Optimism’in OP Stack’i kullanılarak inşa edilen bir katman 2 ağı olan Base’i başlattı.

Kripto Para Borsası Coinbase, Ethereum, Solana ve Diğerlerine Hizmet Sağlamak için Katman 2 Blockchain Tabanını Başlattı

Şirket, Coinbase’in Optimism ağı için bir geliştirici araç seti olan açık kaynaklı OP Stack’te çekirdek geliştirici olarak Optimism’e katıldığını söyledi.

Bununla birlikte Base, Ethereum ile sınırlı kalmayacak, Optimism gibi katman 2 ağlarına ve Solana gibi diğer blok zinciri ekosistemlerine de kolay ve güvenli erişim sağlayacak.

Coinbase mühendislik başkan yardımcısı Will Robinson yaptığı açıklamada, “herkesin, her yerde, zincir üzerinde merkezi olmayan uygulamalar veya “dapps” oluşturması için güvenli, düşük maliyetli, geliştirici dostu bir yol sunan bir Ethereum katman 2 (L2) ağı olan Base’in testnet lansmanını duyurmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Robinson, “Base’i Coinbase içinde geliştiriyoruz, kripto ürünleri oluşturma konusundaki son on yıllık deneyimimizden yararlanıyoruz ve zinciri zaman içinde aşamalı olarak merkezsizleştirmeyi planlıyoruz” diye ekledi.

Coinbase’in yeni bir ağ tokenı çıkarma planı bulunmuyor.

Testnetler, gerçek dünyadaki blok zinciri kullanımını taklit eden test ortamlarıdır. Katman 2, ölçeklendirme ve veri ile darboğazları azaltan ve genellikle çok daha hızlı ve ucuz olan katman 1’lerin veya temel blok zincirlerinin üzerine inşa edilmiş ayrı blok zincirlerini ifade eder.

Bu arada Coinbase, önceden belirlenmiş yatırım kriterlerini karşılayan Base üzerinde inşa edilen erken aşama projelere yatırım yapacak ve destekleyecek Base Ekosistem Fonu’nu da duyurdu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!