Kripto Para Borsası FTX’in Çöküşü, Bir Kripto Fonunu Daha Batırdı!

plants on piles of euro coins

Kripto para hedge fonu Galois kurucu ortağı, fonun artık FTX sonrası uygulanabilir olmadığı için tüm ticareti durdurduğunu söyledi.

Kripto Para Hedge Fonu Galois, FTX’te 40 Milyon Dolar Kaybettikten Sonra Kapanıyor

Financial Times’ın haberine göre, dünyanın en büyük kripto odaklı dijital fonlarından biri, FTX’in çöküşüyle sermayesinin önemli bir kısmını kaybettikten sonra işi bıraktığını açıkladı.

Galois Capital kurucu ortağı Kevin Zhou, FT tarafından görülen bir notta “FTX durumunun ciddiyeti göz önüne alındığında, fonu hem finansal hem de kültürel olarak işletmeye devam etmenin uygun olmadığını düşünüyoruz” diye yazdı. ” İçinde bulunduğumuz mevcut durumdan dolayı bir kez daha çok üzgünüm” dedi.

Kasım ayında CoinDesk, Galois Capital’in 40 milyon dolarının FTX’te kaldığını bildirmişti. O dönemde Zhou yatırımcılarına fonların “belli bir yüzdesini” geri almanın birkaç yıl alacağını söylemişti.

O sırada yatırımcılara “Sıkışmış sermayeyi herhangi bir yolla kurtarma şansımızı en üst düzeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız” dedi.

FT, Galois’in iflas taleplerini dolar üzerinden 16 sente sattığını bildirdi. Ocak ayında CoinDesk, FTX taleplerinin iflas piyasası Xclaim’de dolar başına yaklaşık 13 sente gittiğini bildirdi.

FT tarafından görülen bir notta Zhou, “Luna’nın çöküşünden 3AC (Three Arrows Capital) kredi krizine ve FTX/Alameda başarısızlığına kadar uzanan tüm bu trajik destan, kripto alanını kesinlikle önemli ölçüde geriye götürdü” diye yazdı. “Ancak ben, şu anda bile, kriptonun uzun vadeli geleceğinden umutluyum,”dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!