Kirpto Para Piyasasının Genel Görünüşü – Kasım Ayında Yatırımcıları Neler Bekliyor?

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda inanılmaz bir yükseliş yaşayarak kendini 9000 doların üzerine attı. O ana kadar 7300’lü fiyat seviyelerinde olan BTC, tüm piyasa için tehlike çanları çalıyordu. Fakat korkulan olmadı ve Bitcoin fiyatı ciddi şekilde yükselişler yaşayarak kendini güvenli bölgeye attı.

An itibarı ile yatay seyir eden BTC, 9150 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Son birkaç gündür 9000 dolar desteğini birçok kez test eden ancak bu seviyenin altına düşmeyen Bitcoin, aylık olarak fiyatını 9000 doların üzerinde kapaması ile yatırımcısını memnun etti. Ancak analistlere göre son ciddi yükselişten sonra 8500 – 8700 dolar bölgelerinin test edilmemesi ve 9000 doları pek çok kez test etmesi fiyatın bu seviyelere gerilebileceğini anlamına gelebilir.

Boğa sezonunun başlaması ve 10.000 doların üzerindeki en büyük direncin 9500 dolar olduğunu ifade eden analistler, Kasım ayında genel olarak yükseliş olmasını bekliyor. Ancak yükseliş olmadan önce bir düzeltme gelebileceği ifadeleri kullanılıyor. 9500 direnci geçilirse hızlı bir şekilde 10.000 doların geçilebileceğini öngören analistler, Kasım ve Aralık ayı içerisinde piyasadaki olumlu haberlerin etkilerini ve Bitcoin halving olayının erken fiyatlanmasını bu dönemde bekliyor.

Öte yandan 244 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi içerisinde yüzde 67.4’lük hakimiyeti ile dikkat çeken BTC, altcoinlere karşı güçlü bir duruş sergiliyor. 24 saat olarak 0.30’luk bir artış gören BTC’yi aynı oranlarda Ethereum, XRP ve diğer büyük altcoinler de takip ediyor.

Ethereum 182 dolarlık fiyatı ile dikkat çekerken XRP de 0.30 direncine yakın olarak 0.29 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Uzmanlar BTC hakimiyetinin bu kadar yüksek olması sebebiyle herhangi bir yükselişte altcoinlerin BTC karşısında değer kaybedeceğini ifade ediyor. Bu dönemde piyasanın belirleyicisi her zamanki gibi yine BTC olacak.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!