Kripto Para Piyasası Hacmi 258 Milyar Dolar

Piyasa hacmi son günlerde sürekli olarak yükselmeye devam ediyor. Yatırımcıların bir süredir yeniden yatırım yapmaya başladığı kripto para birimlerinin değerinin artması ve yatırımcı sayısında yaşanan artışlar bu durumun temelinde yatan en önemli sebepler arasında bulunmakta. Yatırımcılara göre bugüne kadar çok sayıda yatırımcı milyarlarca dolar değerinde olan piyasa hacmine çok dikkat etti ve piyasa hacmi 200 milyar dolar seviyesinin altına düştüğünde çok büyük endişeler yaşamaya başladılar.

Bir dönem özellikle 180 milyar dolar seviyesine düşen ve 150 milyar dolar seviyesinin altını bile gören piyasa hacminin fiyatlara paralel olarak yükseliş gösteriyor olmasının son derece önemli olduğundan söz edilmekte. Bazı yatırımcılar fiyatlara bakarken, aynı zamanda piyasa hacmine de çok yakından baktığı için ne kadar yüksek olursa piyasa hacminin o kadar güven verdiği belirtiliyor.

Kısa vadeli yatırımcılar bile zaman zaman piyasa hacmi düşük olduğunda hiç yatırım yapmıyor. Bazı yatırımcılar ise piyasa hacmi düşük olduğunda fiyatların daha düşük ve yatırımcı sayısının daha az olduğunu, asıl yatırım yapılması gereken zamanın doğal olarak düşük fiyatlar üzerinden haliyle piyasa hacmi düşükken yapılması gerektiği düşüncesindeler.

258 milyar dolar piyasa hacminin birkaç yıl önceki geçmişine bakacak olursak 2017 yılı sonunda 20.000 doları gören Bitcoin fiyatı ile birlikte o dönemde 800 milyar dolar sınırlarına kadar ulaşan hacim, daha sonrasında birden gerilemeye başlamıştı. 900 milyar dolar olacağı iddiaları bir tarafta dursun, bazı analistler 1 trilyon dolar değerine kadar yükselecek olduğu görüşündeydi.

Ancak Bitcoin fiyatı o dönemde hemen 18.000 dolarlı fiyat seviyelerine, ardından 13.000 dolarlı fiyat seviyelerine gerileyince haliyle diğer tüm altcoin fiyatları da düşüş yaşamış ve buna bağlı olarak yatırımcı sayısı fazla olsa bile piyasa genel toplam hacminde 1 trilyon dolar asla görülmemişti.

1 Trilyon Dolar Önemli

1 trilyon dolarlık piyasa hacminin son derece önemli olduğu tüm kripto para camiasında bilinen bir gerçek. Yatırımcılar kadar analistler de Bitcoin ve kripto para birimlerinin küresel piyasalarda daha büyük boy gösterebilmesi için piyasa hacminin 1 trilyon dolar ile anılmasının en büyük öneme sahip konulardan olduğu görüşündeler. Ancak aynı zamanda 1 trilyon doların özellikle yatırımcılara güven vereceği, fiyatların bu seviyede iken çok daha fazla yüksek olacağı gerçeğinin de bu beklenti üzerinde etkisi oldukça fazla.

1 trilyon dolar olması halinde kripto para piyasasının özellikle çok daha fazla sayıda insanın dikkatini çekecek olduğu, bu durumun ise daha fazla yatırımcının kripto para birimi özellikle de Bitcoin ve ilk 2 büyük altcoin olan Ethereum ve XRP yatırımcı sayısını milyonlarla ifade edebilecek şekilde artırabilecek olduğundan söz edilmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!