Kripto Para Piyasası İçin Eylül Ayı Borsa Verileri Geldi: Aylar Sonra Bir İlk Yaşandı!

Verilere göre kripto para borsalarının işlem hacmi Eylül ayında bu yılın Mayıs ayından bu yana ilk kez kayda değer bir artış gösterdi.

Eylül Ayında Kripto Para Borsalarının İşlem Hacmi Yüzde 16 Yükseliş Yaşadı

Eylül ayı borsa işlem hacmi 733 milyar dolara yükseldi ve bir önceki aya göre %16 artış kaydetti.

Gerçek Hacim Endeksi Haziran ayı için 629 milyar dolar, Temmuz ayı için 633 milyar dolar ve Ağustos ayı için 630 milyar dolar hacim bildirmişti.

Kripto para piyasasında Mayıs ayında başlayan düşüşün ardından, 2022’nin yaz aylarında kripto borsaları için nispeten durgun aylık hacimler gerçekleşti.

Bu hacimler kripto para piyasası için çalkantılı bir dönemde kaydedildi.

Mayıs ayında Terra ekosisteminde bir çöküş yaşandı ve bu süreçte stablecoin TerraUSD (UST) ABD dolarından ayrıştı ve yönetim tokenı LUNA’nın fiyatı %97 düştü. Çöküşün etkisi, diğer alanların yanı sıra NFT’leri ve kripto madencilerini de etkileyerek tüm kripto endüstrisine yayıldı.

Kripto borsalarının şimdiye kadar kaydettiği en yüksek toplam hacim 2021 yılının Mayıs ayında 2.23 trilyon dolar olarak gözlenmişti. Bununla birlikte söz konusu ay içerisinde Elon Musk ve şirketi Tesla, bundan böyle Bitcoin ile ödeme kabul etmeyeceklerini açıklayarak kripto piyasasının düşüşünü ateşlemişlerdi.

Bitcoin fiyatının yaklaşık 69.000 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığı 2021 yılının Kasım ayında ise kripto borsalarının toplam işlem hacmi miktarı 1.41 trilyon dolar olarak ölçüldü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!