Kripto Para Piyasasında Elon Musk Etkisi: Yatırımcıların Yüzde Kaçı Etkileniyor?

GamblersPick tarafından yapılan bir ankete katılan 1.000 adet ABD’li yatırımcı, kripto para sektöründe tam olarak nasıl yatırımlar yaptığını ve kimlerden etkilendiğini ortaya koydu.

Yatırımcıların kayda değer bir kısmının ise Elon Musk’tan etkilendiği ortaya çıktı.

Elon Musk, Kripto Para Yatırımcılarını Etkiliyor

Elon Musk, dünyanın en zengin isimlerinden birisi olmanın yanı sıra kripto para sektöründe de önemli bir yere ve etkiye sahip.

Anket sonuçlarında da yatırımcıların %35’i direkt olarak Elon Musk’ın tweetlerinden etkilendiklerini ve Musk’ın kendilerini bu konuda etkilediğini itiraf etti.

Yatırımcılar, Reddit gibi sosyal medya platformlarını kullanmanın yanı sıra Elon Musk gibi ünlü isimlerin de kendilerine yön verdiğini belirtti.

Anket sonuçlarına göre Amerikalılar ortalama 1,707 dolarlık kripto para yatırımı yapıyor ve yaşları ile cinsiyetleri yatırım oranlarını büyük oranda etkiliyor.

Ankete katılanların %51’i, lüks alımlar veya bunun gibi harcamalar için kripto paralarını satmayı düşünmediğini belirtti.

Katılımcıların %11’i ise acil durumlara yönelik birikim yapmayı bırakıp direkt olarak kripto para yatırımı yapma kararı aldığını açıkladı.

Yatırımcılar arasındaki en büyük farkın ise nesil farkı olduğu söylenebilir. 30-40 yaş arasındakilerin ortalama 1,954 dolarlık kripto para yatırımı bulunurken X nesli ve milenyum nesli ise 1.700 dolarlık ortalama kripto para yatırımına sahip. Z nesli ise ortalama 1.201 dolarlık kripto para yatırımına sahip.

Bütün yatırımcıların ortak noktası ise hepsinin Elon Musk’ın tweetlerinden etkileniyor olması.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!