Kripto Para Şirketi Bitcoin Group SE, Dev Alman Bankasını Satın Alıyor!

Almanya merkezli kripto para odaklı bir yatırım şirketi olan Bitcoin Group SE‘nin yerel banka Bankhaus von der Heydt‘i satın almayı düşündüğü bildiriliyor.

Bloomberg Law, haberi şirkete yakın kaynaklara dayandırarak bildirdi. Habere göre, satış işlemi yaklaşık 20 milyon Euro’ya (19.6 milyon dolar) bitebilir.

Kripto Para Odaklı Bir Yatırım Şirketi Bitcoin Group Asırlık Alman Bankasını Satın Almayı Düşünüyor

Bu yılın Ocak ayında kripto para şirketi BitMEX de Bankhaus von der Heydt bankasını satın almayı planlamıştı.

Ancak Mart ayında iki tarafın karşılıklı olarak satın alma işlemini iptal etmeyi kabul etmelerinin ardından anlaşma iptal olmuştu. İptalin sebebi bilinmiyordu. Ancak anlaşma Alman mali düzenleme kurumu BaFin’in onayına tabiydi.

Bankhaus von der Heydt 1754 yılında kuruldu. Banka geçtiğimiz yıl müşterilerine kripto hizmetleri sunmak için Fireblocks ile ortaklık kurmuştu.

Bloomberg Law raporuna göre, merkezi Münih’te bulunan özel sektöre ait banka, teknoloji maliyetlerini yönetmekte zorlanıyor ve bir alıcı arıyordu.

Öte yandan Bitcoin Group SE’nin şu anda Futurum Bank AG ve Sineus Financial Services GmbH. olmak üzere iki şirkette hissesi bulunuyor.

Kripto ticaret platformu Bitcoin.de’yi işleten ve diğer finansal hizmetleri sunan Futurum’daki hisselerin %100’üne ve BaFin tarafından denetlenen bir finansal hizmet sağlayıcısı olan Sineus Financial Services’deki hisselerin ise %50’sine sahip durumda.

Bitcoin Group, risk çeşitlendirmesi ve potansiyel getiriler açısından yatırımcılarının gereksinimlerini karşılayan satın almalar yoluyla bir şirket portföyü oluşturmayı hedefliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!