Kripto Para Şirketi CF Benchmarks Bu Altcoinle Ortaklık Kurduğunu Açıkladı!

Kripto para kredi kuruluşları tasarruf sahipleri için getirileri artırmaya devam ederken CF Benchmarks yeni bir Bitcoin (BTC) faiz oranı grafiği uygulamasını hayata geçiriyor.

Kripto Para Endeksleme Şirketi CF Benchmarks, Chainlink İle Ortaklaşa Bir Bitcoin Faiz Oranı Uygulaması Başlattı

CF Bitcoin faiz oranı eğrisi, vadeli işlem borsalarından alınan işlem verileri, Aave veya Compound gibi DeFi borç verme protokolleri ve OTC kripto borç verenleri olmak üzere üç farklı veri kaynağı kullanarak Bitcoin borçlanma ve borç vermeyi ölçecek.

Bu veriler kullanılarak faiz oranı eğrisi oluşturulacak ve CF Benchmarks, kriptoda borçlanma ve borç vermenin işleyişini iyileştirmeyi amaçlayacak.

CF Benchmark’ın ürün müdürü Ghando yaptığı açıklamada, Chicago Ticaret Borsası (CME), Bitmex, FTX, OKX, ByBit, Aave ve Compound’un firmanın faiz oranı grafiğine katkıda bulunan verileri sunduğunu söyledi.

Ghando, CF Benchmarks’ın Ocak ayından bu yana bu ürün üzerinde çalıştığını ve Chainlink’in sürecin başlarında ortak olarak katıldığını söyledi. Aradan geçen süre zarfında kripto kredileri çalkantılı bir dönemden geçmişti.

Mayıs ayında Terra Blockchain’ninin çöküşünün ardından, kripto kredi kuruluşları faaliyet göstermekte aşırı zorluklarla karşılaştı ve bu da Haziran ayında bazıları için bir kredi krizine yol açtı.

Voyager ve Celsius gibi firmalar o zamandan sonra iflas başvurusunda bulundu. Voyager’in varlıkları FTX tarafından açık artırmada satın alınırken, Celsius CEO’su Salı günü istifa etmek zorunda kaldı.

Bu süre zarfında bazı kredi kuruluşları daha fazla borçlanmayı teşvik etmek için faiz oranlarını düşürmek zorunda kaldı. Ancak, borç verme oranları daha kazançlı hale geldikçe bu eğilim Ağustos ayında tersine dönmeye başladı.

Kripto borç verme platformu Ledn, 1 Ekim’den itibaren müşterilerine sunduğu tasarruf oranını artırıyor.

Ledn’deki Bitcoin tasarruf hesaplarının faiz oranı, 0.1 Bitcoin‘e kadar olan bakiyeler için %5.25’ten %6’ya yükselecek. Bu arada USDC faiz oranı da %7.5’ten %8’e yükselecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!