Kripto Paralarını Ele Geçirmek İçin İşkence Yaptılar!

Hong Kong’da geçtiğimiz hafta ilginç bir olay yaşandı. Yerel basında çıkan haberlere göre, bir kripto para tüccarı çete tarafından kaçırıldı.

39 yaşındaki kripto tüccarı için 30 milyon Hong Kong Doları (yaklaşık 3.850.260 ABD Doları) fidye talep edildiği kaçırılma olayı ile ilgili polis 7 kişiyi tutukladı.

Kripto tüccarı 6 Kasım’da yabancı bir kişiye dijital para birimi satmak için buluştu.  Alıcı kişi kripto tüccarını bir sanayi binasına getirdi. Kurban kendisini orada bekleyen çete üyeleri tarafından dövülerek kaçırıldı.

Çete üyeleri adama işkence yaparak banka ve kripto para hesaplarının şifrelerini kendilerine vermelerini istedi. Daha sonra kripto tüccarı uzak bir yere götürülerek işkence görmeye devam etti. Çete üyeleri istedikleri fidyeyi alabilmek için kurbandan ailesine borçlu olduğunu söylemesini istedi.

Kurbanın ailesi 9 Kasım’da olay ile ilgili polise şikayette bulunduktan sonra polis tüccarın yerini başarıyla tespit edip adamı kurtardı.

Kurtarılan adam, bir hafta boyunca gördüğü işkenceler nedeniyle vücudunda meydana gelen kırıklar ve yaralanmalar nedeniyle hastanede tedavi altına alındı.

Kıdemli müfettiş yardımcısı Alan Chung, yaptığı açıklamada toplantısında , kaçırılma olayı ile ilgili yaşları 25 ile 32 arasında olan toplam yedi kişinin tutuklandığını, en az yedi-sekiz kişinin daha arandığını söyledi.

Hong Kong’daki bu olay kripto para birimleri ile ilgili ilk yağma vakası olsa da polis Hong Kong’da bu yıl içinde kripto para hırsızlığı ile ilgili 496 soruşturma açtı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!