Kripto Yanlısı SEC Yöneticisinden Açıklamalar!

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu SEC yetkililerinden Hester Peirce, son zamanlarda tartışılan kripto regülasyonlarıyla ilgili demeç verdi.

Kripto yanlısı SEC üyesi, geçtiğimiz gün bir üniversitede düzenlenen dijital varlık konferansında söz aldı. Peirce, gündemde olan DeFi regülasyonunun sektör yapısı gereğince oldukça zor olduğunu vurguladı.

“DeFi sektörü merkeziyetsiz bir yapıda olduğu için dışarıdan müdahale pek münkün değil. Bu nedenle düzenleme için çalışma yapan milletvekilleri çok zorlanıyor.”

Hester Peirce, devletin bu hususta DeFi projesi geliştiren yazılımcılara bir yaptırım yapmasının da imkansız olduğuna inanıyor. Geliştiricilere yapılması muhtemel bir müdahale, ifade özgürlüğünün ihlaline neden olabilir.

“Bireysel DeFi kullanıcıları ile ilgili bir aksiyon almanın pratik olduğunu sanmıyorum. İnternet sitelerinin kullanıcıyla etkileşime girdiği ön yüzüyle alakalı bazı fikirler var. Ancak uygulamak zor.”

Kripto Skandallarıyla İlgili Sakin Olmalıyız!

2022 yılında kripto para sektörü ile ilgili bir çok olumsuz durum yaşandı. Başta FTX borsasının iflası nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, devletin yaptırım uygulamasını istiyor. Ancak SEC yetkilisi bu konuda ihtiyatlı davranılması gerektiğini düşünüyor. Peirce, gelişmekte olan bir sektörde taşların zamanla yerine oturacağına olan inancını vurguladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!