Kripto Yatırım Fonlarında Son Durum Ne: Kurumsallar Nasıl Pozisyon Alıyor?

CoinShares’in her hafta başında yayınladığı rapora göre kripto para yatırım fonları art arda geçen 4. haftada da satış pozisyonu aldı.

Mayıs ayının ikinci haftasında kripto piyasasında yaşanan düşüş, fonlardaki çıkış ile örtüşürken verilere göre 1 hafta içerisinde 54 milyon $ değerinde yatırım fonu piyasadan çekildi.

CoinShares yetkilileri raporun ardından yatırımcılarla şu notu paylaştı:

“Kripto fonlarındaki çıkışlar geniş çaplı gerçekleşti. Bu durum, olumsuz beklentilerin sadece bir kaç yatırımcı düşünülmediğini ortaya koyuyor.”

Hangi Fonlar Satış Yaptı?

Fon bazlı bilançoya göre halihazırda en büyük fon olan Grayscale bu hafta hareketsiz kaldı. Gözle görülür satışlar ABD merkezli ProShares ve Kanada’dan 3iQ Corp ile geldi. ProShares kripto fonu 10 milyon dolar çıkış yaparken Kanadalı fonda bu rakam 2.3 milyon $ ile sınırlı kaldı.

Listede yer almayan diğer kripto fonları ise 38.3 milyon $ satış yaptı.

Kripto para bazlı fon akışına baktığımızda ise kurumsal yatırımcılar büyük oranda Bitcoin satışı yaptı. Haftalık olarak fonlar 37.5 milyon $’lık BTC satarken Ethereum, Solana, Tron gibi kripto paralarda önemli bir hareket gerçekleşmedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!