Krizin Ardından İsviçreli Dijital Varlık Bankalarına İlgi Artıyor!

ABD’de geçtiğimiz hafta dijital varlık bankaları Silvergate ve Signature’un faaliyetlerine son verilmesinin ardından kripto girişimlerinin İsviçreli kurumlara olan ilgisi hızla arttı.

Zürih’te faaliyet gösteren dijital varlık saklayıcısı Sygnum Bank’ın pazarlama müdürü Dominic Castley, kripto sektöründeki çeşitli girişimlerin kendileriyle çalışmayı talep ettiğini belirtti:

“Geçtiğimiz günlerde yaşanan bankacılık krizi sonucunda Arap Emirliği ve Ortadoğu’da hesabı bulunan uluslararası şirketlerin hesap açmak için bankamıza akın ettiğine şahit oluyoruz.”

Castley, blockchain girişimlerinin yanında kripto yatırımını sağlama almak isteyen bireylerin ve varlık yöneticilerinin de mevduat yatırmak istediğini sözlerine ekledi. Banka yöneticisi, artan talep sonucunda müşteri hizmetleri departmanında genişleme yapmayı düşündüklerini vurguluyor.

ABD’li Müşteriler Kabul Edilmiyor!

Syngum Bank yöneticisi Dominic Castley, kurum politikası gereğince ABD kaynaklı girişim ve bireylerin kripto fonlarını kabul etmediklerini açıkladı. Dünya devinin blockchain şirketleri üzerinde artan baskısı, finans sektörünün kabulünün önüne geçiyor.

“Syngum, pazarlama hedeflerini sürdürülebilir kılmak için ABD’de ikamet eden müşterilere 2017 yılından beri hizmet vermiyor.”

İsviçreli dijital varlık bankası, Singapur’da da aktif faaliyet gösteriyor. Syngum, geçtiğimiz günlerde Abu Dhabi’li kurumlardan onay aldıktan sonra Orta Doğu bölgesinde yeni bir merkez açtığını duyurdu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!