Küresel Kripto Para Regülasyonları İçin Düğmeye Basıldı: İşte Yeni Açıklama

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon bölümü başkanı Benoit Coeure, kısa süre önce yaptığı açıklamasında kripto para sektöründeki regülasyonlara dair önemli ifadeler kullandı.

Coeure, The Financial Times’a verdiği demecinde kripto paraları kapsayan küresel regülasyonların artık sona geldiğini itiraf etti. Coeure, 2022 yılı bitmeden bunların hazır olmasını beklediğini belirtti.

Kripto Para Regülasyonları Kapıda

Üst düzey yönetici, kripto para birimlerinin ana akım kabule hızla ulaştığı anlarda bunları kapsayan kripto para regülasyonlarının gelmesinin elzem olduğunun altını çizdi. Avrupa Merkez Bankasının da eski kurul üyesi olan Coeure, merkeziyetsiz finans sektörünün inanılmaz bir büyüme elde ettiğini ve bunun regüle edilmemesi durumunda zararlara yol açabileceğini vurguladı.

Geleneksel finansın şu an bu risk altında olduğunu ifade eden üst düzey yönetici, sistematik risklerin ancak regülasyonlar ile saf dışı bırakılabileceğini düşünüyor.

Üst düzey Fransız ekonomist buna ek olarak kripto para regülasyonlarının yanında başka “önlemler” de alınacağını belirtti. Bu regülasyonların gelmesi için henüz hala azıcık da olsa süre bulunduğunu belirten ünlü isim, egemen ülkelerin son kararlarının ise arbitraj fırsatı arayanları engelleyebileceğini belirtti.

Bu açıklama tabii ki bazı yatırımcıların regülasyon olmayan ülkeleri tercih ederken regülasyon olanlardan kaçmasının engellenmesini amaçlıyor. Coeure, bütün egemen devletlerin ortak regülasyona sahip olmasının tam olarak bu sebeple çok önemli olduğunu ifade etti. Bu regülasyonların kapsamı ise kesinlikle sektörü sarsabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!