Kurumsallar, Dijital Varlıklara İlgi Göstermeye Devam Ediyor

FTX borsasının iflasıyla birlikte kripto para piyasası büyük çalkantı yaşarken, finans sektörünün önde gelen bankaları ve kurumsal yatırımcılar dijital varlıklara ilgi göstermeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük bankalarından BNY Mellon, geçtiğimiz günlerde hazırladığı 2022 Küresel Kurumsal Müşteriler Anketi raporunu yayınladı. Araştırmacılar, 271 ayrı kurumsal yatırımcıya ulaşarak dijital varlıklara yatırım yapmakla ilgilenip ilgilenmediklerini sordu. Sonuçlara göre 271 kurumsal yatırımcının 246’sı (%91) mevcut piyasaya rağmen dijital varlıklara hala ilgili olduğunu belirtti.

Verilere göre kurumsalların büyük çoğunluğu, dijital varlıklarını tek bir platforma emanet etmiyor. Yatırımcılar, farklı aracı kurumları kullanarak riski dağıtmayı tercih ediyor. Dijital varlıklara ilgi gösteren 246 yatırımcının %35’i ise işlemlerini geleneksel finans kuruluşları üzerinden yaptığını vurguladı.

Bitstamp ABD CEO’su: Sektör Büyümeye Devam Ediyor

Lüksemburg merkezli global kripto para borsalarından Bitstamp’ın Amerika CEO’su Bobby Zagotta, sektörün güncel durumuna değinerek anketi yorumladı.

Zagotta, geleneksel finans kuruluşlarının kripto hizmeti vermek için resmen bir yarışa girdiğini belirtti. CEO, fintech ve geleneksel finansın kripto hizmeti verebilmesi için hayata geçirdikleri Bitstamp-as-a-Service projesine özellikle bankaların büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.

“Geçtiğimiz yıl fintech şirketleri, bize kripto para hizmetleri hakkında sadece sorular soruyordu. Bu yıl ise şirketler, müşterilerine dijital varlık hizmeti sunmak için resmen kapışıyor.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!