Kuzey Kore Hackerları Kripto Para Hırsızlığında Bu Ülkeyi Hedef Alıyor: Miktar Dudak Uçuklattı

Kuzey Kore, Japon kripto para varlıklarını hedef almak için siber saldırıları kullanıyor. İngiltere merkezli bir yasal uyum uzmanı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Kuzey Kore’ye bağlı hacker grupları 2017’den bu yana Japonya’dan 721 milyon dolar çaldı.

Kuzey Kore Kripto Para Hırsızlığında Japonya’yı Hedef Alıyor

Araştırmaya göre Japonya’nın 721 milyon dolarlık kaybı 2017’den bu yana küresel toplamın %30’unu oluşturuyor.

Pyongyang’ın füze programı için kullandığı yabancı para birimini elde etmek için diğer ülkelerin kripto varlıklarını hedeflediğine inanılıyor. Bu da Asya’nın güvenliğini tehdit edebilir.

Nikkei adına analizi gerçekleştiren Elliptic, kripto biriminin işlem gördüğü blok zincirindeki para transferlerini izleyen ve tanımlayan bir teknolojiye sahip.

BM Güvenlik Konseyi uzmanlarından oluşan bir panel tarafından 5 Nisan’da yayınlanan bir rapora göre, Kuzey Kore 2022 yılında 600 milyon ila 1 milyar dolar arasında kripto para çaldı ve bu rakam bir önceki yılın toplamının iki katı. Elliptic bu rakamı 2022 yılı için 640 milyon dolar olarak tahmin etti.

Kuzey Kore iki ana siber saldırı türü kullanıyor. Bilgisayar korsanlığı ve fidye yazılımı. Elliptic’in analizi çoğunlukla bilgisayar korsanlığını ortaya çıkardı doğrudan kripto borsalarından çalmak.

Belirli bir fidye yazılımı saldırısının başarılı olup olmayacağı belirsiz olduğundan, Kuzey Kore’nin çabalarını borsalara doğrudan saldırılara odakladığı düşünülmektedir, çünkü başarılı bir saldırı büyük miktarda kripto varlığı getirebilir.

Elliptic’e göre, Kuzey Kore 2017 ile 2022 sonu arasında işletmelerden toplam 2.3 milyar dolarlık kripto para çaldı. Bunun en büyük kısmını Japonya oluştururken, onu Vietnam (540 milyon dolar), ABD (497 milyon dolar) ve Hong Kong (281 milyon dolar) takip etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!