Maaşları Kripto Para İle Ödeyen Patron Fiyat Artınca Geri İstedi!

Kripto paralara ilişkin benimseme oranı arttıkça bazı şirketlerin çalışanlarının maaşını kripto para cinsinden ödeyeceğine ilişkin haberler paylaşmıştık.

Bir işveren kripto para ile yaptığı ödemelerin pişmanlığını yaşayarak çalışanlarından kripto paraları kendisine iade edip verildiği günkü kurdan, dolar olarak almasını istedi.

Bu şirkette çalışan bir kişinin mektubu MarketWatch’da yayınlandı. Mektubun yayınlanması üzerine ortaya çıkan bu durum yatırımcıların ve çalışanların tepkisine neden oldu.

Çalışan mektubu özetle şu şekilde;

“Bir teknoloji şirketi için bazı iş geliştirme çalışmaları yaptım. Şirket CEO’su 2020’de işe başladığımda bana kripto para ile ödeme yapılacağını belirtti ve sözleşmeye “Şirket USD cinsinden ödemeyi seçebilir” şeklinde bir madde ekledi. Kripto ile ödeme alma riskine girdiğim için bu maddeyi çıkarttırdım.

Ağustos 2020’de yaptığım işin karşılığında kripto para birimiyle ödeme aldım. O zamandan beri kripto para birimi fiyatları fırladı. Şu an itibariyle, ödeme aldığım kripto % 700 arttı.

Bugün şirket CEO’sundan bir mail aldım. Çeşitli bahanelerle benden Ağustos 2020’de aldığım kripto paraları iade etmemi ve şirketin bana o günkü çalışma saatimin karşılığı olarak USD cinsinden ödeme yapabileceğini söylüyor. Yani bana 7 kat daha düşük ödeme teklif ediyor.”

Bu şirketle uzun yıllardır çalıştığını ve aralarının bozulmasını istemediğini belirten çalışan kafasının karıştığını söyleyerek ne yapması gerektiği konusunda fikir istedi.

MarketWatch finans editörü Quentin Fottrell mağdur olan çalışana kripto paraları kesinlikle geri göndermemesi gerektiğini söyledi ve ekledi;

“İşvereniniz kripto para biriminin değeri Ağustos 2020’den bu yana% 700 düşseydi size dolar olarak ödeme yapmak ister miydi? Tabi ki hayır. Bu nedenle işvereniniz sözleşmenin şartlarına uymalı”

Konuya ilişkin görüşleri alınan avukatlarda işverenin ve işçinin sözleşme ile bağlı olduklarını ve işverenin işine geldiği gibi hareket etmesinin hukuk düzeni tarafından korunmayacağını ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (5)

  • kriptodan cikiyorlar diye bu aralar durmadan reklam var yolacak adam bulamadilar.neymis maaşlar kripto ile ödenecektir devletler kriptoya gececekmis mis de miş.. yemezler bunlar tuzaktır büyük bi tuzak hemde..dikkatli olun bu haberler herkese gidiyo atlayan yandi